2018-12-14 22:06


Continuă greva în Spania, în lipsa unui acord între jucători şi Ligă

 |  11:38
Continuă greva în Spania, în lipsa unui acord între jucători şi Ligă

Jucătorii spanioli şi Liga profesionistă de fotbal nu au ajuns la un acord marţi, după şase ore de negocieri, iar greva va fi menţinută pentru etapa a doua a campionatului programată pentru zilele de 27 şi 28 august, au anunţat cele două părţi.

'Noi facem eforturi ca să găsim o soluţie, dar este dificil să ajungem la un consens', a declarat purtătorul de cuvânt al sindicatului jucătorilor spanioli (AFE), Luis Gil, după o reuniune la sediul Ligii (LFP). 'Greva este menţinută', a adăugat Gil, precizând că o nouă reuniune este aşteptată la sediul LFP miercuri.

Preşedintele LFP, Jose Luis Astiazaran, s-a declarat totuşi optimist. 'Am făcut progrese, pentru că ştim mai bine acum care sunt problemele noastre. Sperăm să găsim cât mai repede un compromis'.

Prima etapă a campionatului, care ar fi trebuit să aibă loc weekend-ul trecut, a fost deja amânată.

Jucătorii reclamă plata imediată a salariilor lor restante care îi afectează pe aproximativ 200 dintre ei şi se ridică la 50 milioane de euro.

Luni, Luis Gil a subliniat respingerea de către jucători a actualei legislaţii în materie de încetare de plată, care permite cluburilor aflate în dificultate financiară să rămână în prima divizie fără să-şi plătească jucătorii.

La rândul ei, LFP rămâne fermă pe poziţie şi afirmă că a ajuns la maximum capacităţilor sale economice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...