2019-02-20 19:46


Continuarea procedurii pe Legea educaţiei, introdusă pe ordinea de zi a plenului Parlamentului. PSD şi PC pleacă din sală

 |  13:37
Continuarea procedurii pe Legea educaţiei, introdusă pe ordinea de zi a plenului Parlamentului. PSD şi PC pleacă din sală

Continuareaprocedurii asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei a fost introdusăpe ordinea de zi de marţi a plenului Parlamentului, în timpul votuluiparlamentarii opoziţiei vociferând în sală.

PreşedinteleCamerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a supus la vot propunerea avansată deliderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, privind completarea ordinii dezi şi introducerea pe aceasta a continuării angajării răspunderii pe Legeaeducaţiei.

Înurma supunerii la vot, s-au înregistrat 183 de voturi "pentru",niciun vot "împotrivă" şi o abţinere.

Anastasea considerat propunerea supusă votului adoptată, ea precizând că parlamentariicare nu au votat au fost prezenţi în sală, dar nu au participat la vot.

RobertaAnastase a supus propunerea lui Toader la vot după ce şi premierul Emil Boc adeclarat, de la tribuna Parlamentului, că Guvenul susţine introducerea peordinea de zi a prezentării moţiunii de cenzură şi continuarea calendaruluiangajării răspunderii pe Legea educaţiei.

Înmomentul votului asupra propunerii avansate de liderul grupului PDL, MirceaToader, privind completarea ordinii de zi, parlamentarii opoziţiei au vociferatputernic, manifestându-şi astfel dezaprobarea.

PremierulEmil Boc a anunţat, în urmă cu două săptămâni că Guvernul va continua proceduraangajării răspunderii pentru legea educaţiei, Parlamentul fiind obligat săstabilească data moţiunii de cenzură, iar pentru Mircea Geoană se va solicitaoficial înlocuirea de la conducerea Senatului dacă mai boicotează procedura.

CurteaConstituţională a decis atunci că există un conflict juridic de naturăconstituţională între Executiv şi Parlament, ca urmare a refuzuluiparlamentarilor de a dezbate moţiunea de cenzură înaintată după ce Guvernulşi-a asumat răspunderea pe Legea educaţiei.

Guvernulîşi angajează, marţi, răspunderea în Parlament pentru proiectul legiisalarizării unitare.

Mircea Duşa: PSD şi PC vor părăsiplenul

Lideruldeputaţilor PSD, Mircea Duşa, a anunţat, marţi, în plenul Parlamentului, căgrupurile parlamentare ale PSD şi PC vor părăsi sala dacă parlamentarii puteriivor continua procedura privind Legea educaţiei naţionale.

Ela anunţat că parlamentarii PSD şi PC nu au votat atunci când preşedintele deşedinţă, Roberta Anastase, a supus la vot introducerea unui nou punct peordinea de zi, respectiv continuarea procedurii asumării pe Legea educaţiei.

Eli-a reproşat Robertei Anastase că "bagă pumnul în gură"reprezentanţilor opoziţiei şi că a fost ignorat anterior votului când a cerutsă ia cuvântul pentru a cere pauză de consultări.

Referindu-sela intervenţia premierului Emil Boc, el a atenţionat că există o decizie aCurţii Consituţionale care constată că angajarea răspunderii Guvernului peLegea educaţiei este neconstituţională şi o altă decizie care se referă strictla continuarea procedurii privind moţiunea de cenzură.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...