2017-01-17 19:35

ULTIMA ORA


Controverse între atei şi creştini la recensământul din 2011

 |  10:31
Controverse între atei şi creştini la recensământul din 2011

Recensământul din 2011 alimentează controversele dintre atei şi creştini prin întrebarea "Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?". Întrebarea este cu atât mai importantă cu cât cultele vor primi bani de la bugetul de stat în funcţie de datele adunate.

Patriarhia Română îşi îndeamnă enoriaşii "să îşi facă datoria creştinească", în timp ce ateii sunt chemaţi prin campanii şi pe reţelele sociale să îşi declare opţiunea.

Asociaţia Umanistă Română organizează campania „Afirmă ce gândeşti”, învitându-i pe atei, agnostici, liber cugetători, sceptici sau indiferenţi faţă de religie să nu aibă rețineri în afirmarea opiniei.

„Îi invit pe cei care se consideră atei sau persoane fără religie, să afirme la recensământ acest lucru, să promoveze campania, să participe la discuțiile de pe pagina de Facebook dedicată acestui lucru. Cu cât ateii și persoanele fără religie vor fi mai multe în România, cu atât va crește șansa ca vocea lor să fie auzită, iar deciziile care îi privesc direct să nu mai fie luate de preoți sau de către reprezentanți ai instituțiilor statului mult prea influențați de către biserică”, scrie Remus Cernea, preşedintele asociaţiei, potrivit realitatea.net.

Pe de altă parte, agenţia de presă a Patriarhiei Române îndeamnă: Să ne declarăm identitatea creştin-ortodoxă!

În Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011, derulat în perioada 20 - 31 octombrie, la nivel naţional, trei seturi de întrebări sunt obligatorii, iar cetăţenii români vor trebui să răspundă în total la circa 80 de întrebări.

Răspunsurile la întrebările referitoare la caracteristicile etnico-culturale - etnie, limbă maternă, religie, precum şi la cele privind dizabilităţile nu sunt obligatorii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-21

TAGURI: recensământ, atei, creștini



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

ELENA
21 Oct 2011

eii.. uite de-asta mi-e m ie. mai bine ma declar cr estina dar raman atee in convingere decat sa fiu b agata laolalta cu adeptii vaselinei gen frustratul asta care urla mai sus.. in plus, ma simt mai bin e sa denigrez biserica di n umbra. teatru vor, teat ru primesc!
ROBERT H NEGUT
21 Oct 2011

Elena, esti o proasta. Ai vazut ca am specificat R emus Cernea si ai sarit r epede, ca o vacuta cu uge rul inflamat, sa te expri mi si tu in legea ta. Nu ma intereseaza ce alege s a fac Cernea cu fundul sa u, ori ca sustine o secta de homosexuali, pe mine ma intereseaza politica s a si libertatile pe care le sustine. Si nu urasc b iserica din cauza ca nu i mi plac popii, o urasc pe ntru ca blocheaza liberta tile democratice ale unor indivizi. In Belgia, de exemplu, te poti casatori daca esti gay si poti in fia copii. Sunt atatia co pii care ar avea nevoie d e parinti. Iar acolo nu v ine preaslavitul sa zica nu. Vezi ceva rau in asta ?! Ori esti atee familist a, de moda veche?
ANA ENESCU
21 Oct 2011

@Robert.. eu zic ca esti popo si iti place Remus C ernea. nimic mai mult. as ta explica si de ce stai pe pagina sa de facebook si denigrezi, impreuna cu o mana de diletanti, ori ce fan care incearca sa i si expuna o parere contra ra fata de a voastra. Rem us Cernea mi-a dat ignore pur si simplu cand am sc ris public ca sunt mama a doi copii si nu accept m entalitatea homosexuala i n jurul lor. impreuna cu el, tu m-ai denigrat si a ti facut haz pe pagina sa de facebook, dupa ce eu am fost exclusa. in acela si timp, va dati marii de mocrati si adepti ai gand irii si exprimarii libere .. acum stau si ma gandes c.. oare permiteti voi cu iva sa va demonstreze cat de gresit ganditi? nu cr ed, aveti orgoliu. dar as ta va da de gol.. P.S. M ULTUMESC pentru cuvintele de 'gentleman' si jignir ile de mai sus. Le adaug la portofoliul de realiza ri Remus Cernea.
ANA ELENA ENESCU
21 Oct 2011

si ma declar incantata de cunostinta, intr-un fina l.. asa ca nu va mai dera njez
MARIANA - ASISTENTA MEDICALA
21 Oct 2011

Atenţie mare! Sub umbre la unui control de monito rizare locală şi europe ană, indivizii implicaţ i în chestionarul aplica t de recensământ vor fi identificaţi, pe baza C NP-ului si a datelor gene rate, in categorii social e. Astfel, se doreste evi dentierea indivizilor hom osexuali, acestia fiind c onsiderati ATEI. Personal , consider acest lucru o lovitura puternica asupra drepturilor indivizilor in societate. Ca atee, nu ma consider apartenenta a niciunei secte homosexu ale, asadar nu inteleg de ce trebuie sa sufar eu d in cauza acestor indivizi ce se dau drept atei. Pr oblema lor ce fac cu bise rica care ii respinge, da r eu personal, nu doresc sa fiu identificata drept partizan al gruparilor h omosexuale. Eu sunt ATEE, nu adepta a HOMOSEXUALIT ATII.
SZABO ILIR ANDREY
21 Oct 2011

ietete.. sora medicala... ui ma remus ca mai sunt si atei prosti :))) no eu nu stiam ca ateii ii ata t impotriva homosexualilo r.........
VERONICA
21 Oct 2011

@Andrey, eu cred in unive rs si darvinism si sunt a tee convinsa. vroiam sa z ic si eu ca nu sunt impot riva voastra, va consider doar inutili in evolutie si un pericol pentru vii torul copiilor nostri (ve zi cazurile din US si Fra nta si efectele raspandir ii acestei dereglari psih ice). Eu sunt atee dinain te sa devii tu homo, dar asta nu ma opreste sa dif erentiez normalitatea de anormalitate. iar cand af irm acest lucru, ma refer la familie si urmasi, in comparatie cu viziunea v oastra asupra 'normalitat ii', de a va baga ceva p rin locul pe unde iese al tceva si de a clona bebel usi la eprubeta, folosind celule dermatice.. Asta nu este evolutie, asta es te chiar impotriva ei.
THE SOCIETATIS DRACONISTRARUM NON VULGAR
21 Oct 2011

'Controverse între atei şi creştini' ... my ass !!! Singurul scop al lui Cernea si al Asociatiei Umaniste este sa identifi ce indivizii apartinand m inoritatilor sexuale in a ceasta tara, informatie c are este generata apoi su b forma de raport catre f undatiile umaniste europe ne, iar intr-un final cat re parlamentul european, pentru monitorizare. Este un fel de extragere a in formatiei prin diversiune sociala conspirativa. Sp er ca acum intelegeti de ce, de multe ori, Cernea este cu totul ciudat si e xagerat in mesajele sale. Este spalare de creier. Asa se face orice miscare politica, revolutie, raz boi. Totul este un labora tor politic, iar noi sunt em cobaii. Treziti-va!
RASPUNS PENTRU ZERGU (PROSTUTUL SODOMIZAT)
25 Oct 2011

@Zergu, poponar de noua g eneratie, cu un pseudonum e imprumutat din Starcraf t (joc PC), vii tu sa dai explicatii despre morali tate in aceasta lume? Nu cumva credeti ca v-ati aj uns cam bagati in seama, poponarilor? Acum acest n eam stie ca voi poponarii , travestitii, pedofilii sunteti pericole in socie tate. Ai vreun argument c are sa imi demonstreze ca tu contribui la continui tatea speciei, practicand sodomia? Ori ca este nor mal ca doi barbati sa isi infunde gaurile pe unde iese caca? Este natural s i firesc? Asta este noul 'curent humanist' multico lor? Vai de mama voastra care era femeie si v-a da t nastere, prapaditilor.. P.S. Oameni buni, sa n u confundam ATEII ADEVARA TI (ma includ) cu acesti dereglati devianti adepti ai sodomiei si perversiu nilor generate de o dereg lare hormonala. Va invit sa ignoram relele si anor malitatile societatii. Ei pot sa se reguleze in fu nd si in liniste, fara za rva.. nimeni nu le deranj eaza intimitatea. Sa se m ultumeasca cu asta si sa nu mai faca zarva intr-o societate SANATOASA. Oame ni, la recensamant sa va declarati cum vreti, caci apoi oricum nu va oprest e nimeni sa ramaneti atei . In schimb, declarandu-v a credinciosi, scapati as tfel de ocazia de a fi tr ecut pe lista neagra a so ndajului (care urmareste a monitoriza minoritatile sexuale ce se dau atee: homosexzuali, travestiti, pedofili etc., in frunte cu regele lor - Remus Ce rnea)
ADEVARUL VA TRIUMFA
25 Oct 2011

@Zergul, cand ma jucam St arcraft, tu invatai cum s e beleste mangusta. Plus, Zergii erau o specie ciu data si scarboasa (ca si voi poponarii, travestiti i, pedofilii, zoofilii) - singura diferenta fiind aceea ca ei se inmulteau. Pe acestia, ii invingeam mereu, folosind armatele umane (Humans). Asa ca, la orice ora te fac praf si la Starcraft, dar si l a normalitate in societat e. Rapciuga de om ce est i, dependent de vaselina si de ceva tare infipt ad anc in popou. Oare tie nu iti e rusine sa le zici alor tai ca esti copilul lor, creat prin calea het ero, pe care voi sunteti atat de infuriati? La sap un cu voi, indivizi devia ti de la evolutie ce sunt eti.
IULIANA_
25 Oct 2011

REMUS CERNEA si ai lui, c ascadorii rasului! (pent ru poponari fierbinti, ap asati tasta 'Del')
RUSINEEE
25 Oct 2011

HUUUU!!! Au ajuns toti pa rtarii si gaozarii sa se dea drept ATEI. Travestit ii si transexualii au pri ns putere (pe internet). Felicitari, ati fost iden tificati. Ii gasiti pe to ti pe pagina de facebook a lui Remus Cernea.
REMUS CERNEA
25 Oct 2011

"THINK BIG, BE GAY. REMUS CERNEA IS THE WAY" MV-D A : Miscarea Violtarilor De Anusuri
LUMINITA
30 Oct 2011

Mai cuviosilor si prea bu nilor pupatori de moaste, da ce repede va dedati la jigniri!Mai mai,ziceti v oi ca sunteti crestini??A sa va invata haidaul de p opa

Adauga un comentariu

Random image