2018-12-12 17:33


Copii exploatați la fabrica Sturdy Products din China

 |  22:28
Copii exploatați la fabrica Sturdy Products din China

Cel mai bine vândute jucătorii marca Disney sunt produse într-o fabrică din China. Aici sunt  exploatați copii şi  angajaţii sunt forțați să lucreze de trei ori mai mult decât permite codul muncii, potrivit Adevărul.

Compania Disney a demarat o anchetă după ce mai multe cazuri de exploatare şi rele tratamente au fost semnalate la fabrica Sturdy Products, din oraşul Shenzhen, scrie "The Guardian".

Una dintre angajate s-a sinucis după ce şefii au ţipat în mod repetat la ea, în timp ce alţii au fost otrăviţi din cauza chimicalelor folosite la fabricarea jucăriilor. Totodată, o parte din cei 6.000 de angajaţi ai unităţii lucrează cu 120 de ore în plus în fiecare lună pentru a face faţă comenzilor de produse venite de la magazinele din Occident.

Fabrica Sturdy Products produce jucării pentru compania gigant Mattel, care luna trecută a înregistrat profituri de 48 de milioane de lire sterline, datorate vânzării păpuşilor Barbie şi a jucăriilor din gama Cars 2.

Cazurile de exploatare au ieşit la iveală după o investigaţie sub acoperirea a organizaţiei de apărare a drepturilor omului Sacom, aceeaşi care a ajutat la deconspirarea abuzurilor făcute la uzina Foxconn deţinută în China de Apple.

Publicaţia "The Guardian" scrie că acuzaţiile aduse fabricantului de produse Disney vor ridica semne de îngrijorare multor părinţi care cumpără pentru copiii lor jucării cu brandul"Cars 2", film ce a fost lansat în Marea Britanie în iulie. Aceeaşi situaţie se aplică şi în cazul marionetelor ce imită personaje din peliculele "Toy Story", ”Transformers" şi "Smurfs".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...