2018-12-16 06:28


Copil de 10 ani în comă alcoolică, printre evacuați

 |  10:55
Copil de 10 ani în comă alcoolică, printre evacuați

În timpul celei mai mari evacuări de persoane făcută vreodată în Bucureşti, aproximativ 100 de bărbaţi, femei şi copii care au ocupat ilegal un bloc întreg, într-o garsonieră, autoritățile au găsit vineri un copil de doar 10 ani în comă alcoolică.

 Întervenţia forţelor de ordine au scăpat de la moarte un copil în vârstă de circa 10 ani care era în comă alcoolică şi care a fost dus de urgenţă la spital. "În această dimineaţă am găsit un copil de 10 ani în comă alcoolică. Dacă noi nu ajungeam aici, el murea", a declarat Georgescu Mariana, director în cadrul Primăriei Sector 2. Autoritățile au descoperit că minorul era victima unui pedofil care îl racolase în vederea întreţinerii de acte sexuale.

Unul din locatarii imobilului s-a opus evacuării şi a ameninţat angajaţii primăriei, motiv pentru care a fost reținut.

În circa 40 de minute de la începerea acţiunii, toate cele 100 de persoane au fost evacuate. Deşi nu aveau locuri de muncă, în camerele acestora a fost găsită aparatură electronică şi electrocasnică de valoare provenită, după toate indiciile, din furturile comise de-a lungul timpului. 

Blocul de 4 etaje este situat pe Bulevardul Dimitrie Pompei nr. 15, iar zona este renumită pentru infracționalitate. Cladirea este un fost bloc de nefamilişti care a aparţinut Întreprinderii IEMI, societate care l-a abandonat.

Blocul a fost debranşat de la utilităţi de ani de zile, dar locatarii ilegali se racordaseră la reţeaua electrică generală de unde furau curent pentru consumul propriu.

"Toate aceste persoane nu făceau decât să pornească în timpul nopţii sau al zilei la furat, copii cerşeau, la furturi din buzunare, spargeri de case. Beţii, scandaluri. Au fost numeroase reclamaţii din zonă de aceste fapte", a declarat Georgescu Mariana.

Imobilul prezintă un aspect dezolant, în curte şi pe etaje fiind depozitate numeroase gunoaie menajere, care degajă un miros pestilenţial, precum şi numeroase seringi folosite, demonstrând faptul că locatarii sunt consumatori de droguri de mare risc.

La momentul evacuării autoritățile au identificat un număr 100 de persoane din care 24 erau copii, iar 8 dintre ei cu vârsta sub 3 ani. Aceştia erau specialişti în comiterea de furturi şi infracţiuni cu violenţă. Printre evacuaţi au fost identificate 6 persoane cu afecţiuni medicale grave. După evacuare, blocul va fi demolat pe baza autorizaţiei de desfiinţare emisă de Primăria Sectorului 2.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-27

Mai multe imagini:
Copil de 10 ani în comă alcoolică, printre evacuați
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...