2017-01-17 00:13

ULTIMA ORA


“Cornul şi laptele” ar putea fi destinat doar copiilor defavorizaţi sau înlocuit cu o masă caldă

 |  18:35
“Cornul şi laptele” ar putea fi destinat doar copiilor defavorizaţi sau înlocuit cu o masă caldă
MinistrulEducaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, după o dezbatere cu deputaţiiPDL, că sunt mai multe variante pentru "Cornul şi laptele", fie săprimească aceste produse doar copiii "vulnerabili", fie ca acestprogram să fie înlocuit cu o "masă caldă".

Funeriua precizat că, în prezent, copiii până în clasa a opta primesc cornul şilaptele gratis.

Ministrula precizat că trebuie analizat dacă este bine, în continuare, să beneficiezetoţi copiii de program sau numai "cei mai vulnerabili".

"Foartemultă lume spune că sunt copii ai căror părinţi au posibilităţi materiale şicare nu au nevoie de un astfel de program", a explicat Funeriu. El aarătat că trebuieanalizat şi dacă programul cornul şi laptele trebuie înlocuit cu o masă caldăpe zi.

Oaltă decizie care trebuie luată este legată de instituţiile care vor gestionaacest program, Consiliul judeţean, Consiliul local, şcoala sau Inspectoratulşcolar.

DeputatulPDL Doiniţa Chircu a precizat că majoritatea opiniilor exprimate la dezbatere afost că programul cornul şi laptele este "uzat" şi "trebuieneapărat regândit".

Eaa adăugat că una dintre variante ar fi acordare unei mese calde, fie princantinele şcolilor, fie printr-un serviciu externalizat, menţionând că deciziaar putea aparţine consiliilor de administraţie ale şcolilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image