2017-01-20 20:08

ULTIMA ORA


Craniul unei femei, descoperit pe un câmp din Constanţa

 |  15:46
Craniul unei femei, descoperit pe un câmp din Constanţa

Poliţia Constanţa a început o anchetă după cecraniul unei femei şi câteva oase umane au fost găsite pe un câmp de lângălocalitatea Crucea, una dintre ipoteze fiind că acestea ar aparţine Luminiţei Călin(37 de ani), fost asistent universitar, care a dispărut la sfârşitul anuluitrecut.

Potrivitreprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, un cioban adescoperit, sâmbătă, pe islazul comunei Crucea, un craniu uman, iar echipa de cercetaretrimisă la faţa locului cu un câine specializat în căutarea cadavrelor a maigăsit în zonă şi alte fragmente de oase umane.

De asemenea,pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare de teren agricol de pe laturanord-estică, în extravilanul localităţii Crucea, au fost descoperite fragmentede articole de îmbrăcăminte, precum şi alte fragmente de materiale textile.

În urma analizării craniului,medicii legişti au stabilit că acesta a aparţinut unei femei cu vârsta deaproximativ 35 de ani. Craniul urmează să fie înaintat Institutului deCriminalistică pentru efectuarea unei reconstituiri faciale şi stabilireaprofilului ADN.

Cercetărileîn zonă au fost reluate luni dimineaţă de către echipe de poliţişti şijandarmi, care vor extinde aria de căutare, ancheta oamenilor legii având învedere stabilirea cu certitudine a apartenenţei craniului, a fragmentelorosoase găsite şi a fragmentelor articolelor de îmbrăcăminte, precum şi pentrustabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

ReprezentanţiiIPJ Constanţa spun că una dintre variantele luate încalcul este aceea că rămăşiţele umane găsite ar putea aparţine LuminiţeiMagdalena Călin, o femeie în vârstă de 37 de ani, din Bucureşti, care a dispărut chiar în zonarespectivă, în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2010, după ce îi făcuse o vizitămamei sale, în comuna Hârşova.

Autoturismulfemeii a fost găsit pe un câmp la marginea satului Stupina, stabilindu-se căLuminiţa Călin a fost văzută ultima oară în 11 decembrie, chiar de cătrepoliţişti, după ce, în jurul orei 02.00 dimineaţa, aflată la volanul unuiautoturism Peugeot 207, tânăra a refuzat să oprească la un control de rutină.Poliţiştii au plecat în urmărirea ei şi, după aproximativ 17 kilometri, augăsit maşina împotmolită pe un câmp aflat la marginea localităţii Stupina şi auvăzut o persoană, posibil o femeie, dispărând în noapte, pe câmp. Ulterior, încursul după-amiezii, în timp ce anchetatorii încercau să dea de urma şoferuluifugar, fratele Luminiţei Călin a anunţat dispariţia acesteia, iar oamenii legiiau stabilit că era vorba chiar de şoferul pe care îl căutau.

Femeia afost căutată timp de câteva zile pe câmpurile din împrejurimi, fiindverificate, cu ajutorul câinilor de urmă, toate zonele accidentate, viaducteleşi lizierele pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare, întreaga operaţiunefiind supravegheată şi din elicopter, care a survolat întreaga zonă, însă fărăsucces.

Fratelefemeii le-a declarat anchetatorilor că femeia suferise recent o depresie dupăce a divorţat şi îi murise şi tatăl.

LuminiţaCălin a fost lector la Academia de Studii Economice din Bucureşti până în lunamai, când contractul de muncă i-a fost desfăcut din cauza absenţelor numeroasedin semestrul al doilea.

LuminiţaMagdalena Călin lucra în ASE din 1998, fiind preparator, asistent universitarşi lector la Catedra de Fiscalitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image