2017-01-17 21:15

ULTIMA ORA


Creditorii Portugaliei acuzaţi că nu apără ţara, ci pieţele

 |  08:57

Secretarul general al principalei confederaţii sindicale, CGTP, a acuzat joi responsabilii UE, BCE şi FMI pentru faptul că planul de ajutor internaţional acordat acestei ţări, 'nu este de a-i ajuta pe portughezi, ci mai degrabă pieţele' financiare.

'Ei sunt aici pentru a îndeplini o misiune şi această misiune nu este de a-i ajuta pe portughezi, ci mai degrabă pieţele', a declarat Armenio Carlos, la sfârşitul unei întâlniri cu responsabilii UE, BCE şi FMI. Armenio Carlos i-a chemat pe portughezi să participe masiv la greva generală convocată la 22 martie pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate puse în aplicare în schimbul planului de salvare internaţional destinat Portugaliei, susţinând despre reprezentanţii creditorilor Portugaliei că 'se comportă ca nişte roboţi'.

Reamintind prognozele economice sumbre publicate joi de Comisia Europeană şi care prevăd o contracţie a economiei portugheze de 3,3% din PIB în acest an, faţă de o estimare de -3% anterior, liderul sindical consideră că austeritatea 'nu a rezolvat încă nicio problemă'.

Armenio Carlos a pledat pentru punerea în aplicare urgentă a măsurilor de promovare a creşterii economice şi ocupării forţei de muncă. 'Acesta nu este ajutor, este o agresiune... Bun poate pentru speculatori, FMI, UE şi BCE, dar foarte rău pentru viitorul ţării (…) Dacă în şase luni nu există nicio schimbare de politică, situaţia economică şi socială nu va face decât să se înrăutăţească', a subliniat acesta, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-10

TAGURI: Portugalia, UE, BCE şi FMI, creditori, pieţe Portugalia, UE, BCE şi FMI, creditori, pieţeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image