2016-12-09 07:48

ULTIMA ORA


Cresc debitele râurilor din sudul ţării

 |  12:02
Cresc debitele râurilor din sudul ţării

Specialiştii Administraţiei Naţionale 'Apele Române' (ANAR) au anunţăt, marţi, potrivit prognozei hidrologice întocmite, că debitele râurilor din sudul ţării sunt în creştere după topirea zăpezii, în timp ce în restul regiunilor vor continua să fie staţionare.

Exceptând râurile mici din sudul României, unde se va înregistra o creştere din cauza cedării apei din stratul de zăpadă, precipitaţiilor lichide prognozate şi propagării, debitele râurilor vor fi în general staţionare.

Formaţiunile de gheaţă vor fi în diminuare şi restrângere pe râurile din sud şi se vor menţine în general fără modificări importante. Se vor menţine atât zăporul format anterior pe râul Bistriţa la s.h. Frumosu, podul de gheaţă de pe sectoarele Cârlibaba-Broşteni şi Straja-Frunzeni, cât şi podul de gheaţă cu îngrămădiri de pe Someş la s.h. Răstoci.

Pe sectorul amonte de acumularea Izvorul Muntelui aglomerările de gheţuri cu grosimi între 0,2 şi 1,5 metri pe o lungime totală de 12,45 km rămân stabile, iar din cauza formaţiunilor de gheaţă existente râul Iştău la s.h. Baba Ana se va menţine peste Cota de Atenţie au precizat specialiştii ANAR.

Debitul la intrarea în ţară al Dunării (secţiunea Baziaş) va fi în scădere, de 2.150 mc/s, la fel în aval Porţile de Fier, pe sectoarele Gruia-Zimnicea şi Isaccea-Tulcea. Debitul pe sectorul Giurgiu-Galaţi va fi în creştere, dar tot sub media multianuală a lunii februarie (5.300 mc/s). 

Pe sectoarele Baziaş-Dr.Tr. Severin şi Olteniţa-Tulcea podurile de gheaţă se menţin, iar blocajele de gheţuri rămân în vigoare pe sectorul Ceatal Izmail-Tulcea şi în Deltă. Pe sectorul Corabia-Giurgiu, în aval de Porţile de Fier, curgerile de sloiuri vor fi în uşoară diminuare, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-05

TAGURI: zăpadă, râuri, debitComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image