2018-12-11 16:49


Crește numărul de cazuri de meningită în Suceava

 |  15:13
Crește numărul de cazuri de meningită în Suceava

În ultimele 24 ore s-au internat în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava alţi opt pacienţi cu diagnosticul de meningită acută virală, dintre care o fată de 12 ani din judeţul Botoşani, venită în vizită la rude, a declarat presei, vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.

Numărul bolnavilor a ajuns astfel la 123, dintre care 59 au fost deja externaţi. Miercuri, DSP Suceava solicita Spitalului de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” eliberarea şi pregătirea Secţiei Dermato-Venerice în vederea internării noilor cazuri de meningită acută virală, având în vedere că numărul persoanelor diagnosticate cu această boală creşte de la o zi la alta, iar Secţia de Boli Infecţioase nu mai face faţă internărilor.

Potrivit DSP Suceava, măsura a fost luată din cauza numărului mare de îmbolnăviri şi gradului mare de aglomerare a Secţiei de Boli Infecţioase şi este luată conform planului pentru situaţii de urgenţă în context epidemiologic deosebit.

Primul caz de meningită acută virală din acest an, în judeţul Suceava, s-a înregistrat pe 31 mai. În cursul anului trecut, în judeţul Suceava, s-au înregistrat 21 de cazuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-05-11

TAGURI: meningita, Suceava, cazuri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...