2018-12-10 11:06


Creşterea economică a Germaniei scade vertiginos

 |  16:01
Creşterea economică a Germaniei scade vertiginos

            Creşterea economiei Germaniei a scăzut simţitor în cel de-al doilea trimestru al acestui an, situându-se la cote mult mai mici decât s-a estimat iniţial, potrivit BBC.

Între aprilie si iunie 2011, economia germană a crescut cu doar 0,1%, potrivit datelor furnizate de oficiul naţional de statistică al ţării. De asemenea, creşterea economiilor din zona euro a încetinit la doar 0,2% pentru trimestrul al II-lea, faţă de o valoare de 0,8% înregistrată în primul trimestru. Datele au fost furnizate cu doar câteva ore înaintea unei întâlniri considerată crucială între preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Momentan, bursele au reacţionat negativ, înregistrând scăderi între 1% şi 2% ai principalilor indici europeni. Analiştii vor fi cu ochii însă pe bursele asiatice în dimineaţa de miercuri, pentru a analiza efectele mesajelor transmise de liderii principalelor două economii europene, în urma întâlnirii care are loc astăzi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COTOIUL VASILE
16 Aug 2011

Cresterea Germaniei raportata statistic nu a fost si nu este reala ...a avut menirea sa tina la putere actualul guvern si cancelar. De cite ori a avut nevoie de "date economice" SUA a ridicat valoarea dolarului, astfel incit germania sa aiba "statistic" o crestere. O data cu intrarea in joc a francului elvetian, jucarica s-a defectat insa = au aparut datele reale
Random imageUltimele stiri


loading...