2017-01-24 03:10


Creşteri salariale la Automobile Dacia: Angajaţii au obţinut o majorare de 260 de lei

 |  14:13
Creşteri salariale la Automobile Dacia: Angajaţii au obţinut o majorare de 260 de lei

Angajaţii Automobile Dacia au obţinut omajorare salarială de 260 lei, reprezentând o creştere de 13%, în urmanegocierilor dintre administraţie şi sindicat încheiate luni seara după maimult de o lună de discuţii, a declarat vicepreşedintele sindicatului Dacia, IonIordache.

"Noul contractcolectiv de muncă prevede creşteri salariale în două tranşe. Astfel, din lunaianuarie angajaţi vor beneficia de 200 de lei, majorare aplicată retroactiv,iar din luna mai de 60 lei. Acestă majorare preprezintă o creştere salarialămedie de aproximativ 13%", a precizat Iordache.

El a spus că în cadrul negocierilor au fost stabilite şi alteelemente pecuniare, cel mai probabil legate de prime şi sporuri, însă nu aoferit detalii referitoare la acest subiect.

Discuţiile dintreadministratorii producătorilor auto şi sindicat s-au încheiat luni seară, dupămai mult de o lună de negocieri.

Iordachea adăugat că sunt false informaţiile conform cărora la uzina de la Mioveni vorînceta angajările şi vor avea loc disponibilizări odată cu începerea producţieide modele Dacia la uzina Renault din Tanger, Maroc.

"Este adevărat că unelemodele Dacia vor intra în fabricaţie în Maroc, dar asta nu însemnă că laPiteşti va scădea producţia, care se va concentra în special pe modelulDuster", a spus reprezentnatul sindicatului Automobile Dacia.

Înprimele luni ale anului viitor, la uzina Renault din Tanger va începe producţiaa două noi modele Dacia, un monovolum şi o utilitară.

Ultimacreştere salarială pentru angajaţii producătorului auto a avut în lunafebruarie a anului trecut, când sindicatul a obţinut în urma negocierilor omajorare de 300 lei.

Înprezent, pentru Automobile Dacia lucrează aproximativ 15.000 de angajaţi.

VânzărileDacia au crescut cu 12% anul trecut, de la 311.426 la 348.723 de autovehicule,iar cota de piaţă a constructorului român în Europa a urcat cu 0,3 puncteprocentuale, la 1,6%. În România, Dacia a vândut 36.730 de vehicule, cu 20% maipuţin faţă de 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image