2016-10-25 09:56

ULTIMA ORA


Creștin-democrații germani cer mecanisme pentru părăsirea zonei euro

 |  07:29
Creștin-democrații germani cer mecanisme pentru părăsirea zonei euro

O moţiune care vizează crearea unor mecanisme pentru ca o ţară să poată ieşi în mod voluntar din zona euro a fost aprobată luni, în cadrul Congresului, de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel.

Nouă delegaţi au votat împotrivă, iar zece s-au abţinut, dintre cei aproape o mie de participanţi la Congresul desfăşurat la Leipzig (estul Germaniei). O ţară care pe termen lung nu poate sau nu doreşte să respecte regulile privind moneda unică poate părăsi zona euro, fără a părăsi Uniunea Europeană, potrivit moțiunii. De asemenea, există și puncte de vedere radicale privind părăsirea zonei euro. Uniunea Creştin-Socială (CSU), ramura bavareză a CDU, susţine posibilitatea expulzării din zona euro a ţărilor care nu respectă regulile, informează Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-12

TAGURI: euro, Germania, creștin-democrațiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Mircea Ionescu Quintus: Bunul Dumnezeu este și creștin și liberal Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, sâmbătă, că partidul nu a... 09 Oct 2016 | (1)
Germania. Vânătoare de teroriști Poliţia germană a continuat duminică să îl caute pe Jaber Albakr, un sirian venit ca refugiat... 09 Oct 2016 | (1)