2016-12-08 02:11

ULTIMA ORA


Creștin-democrații germani cer mecanisme pentru părăsirea zonei euro

 |  07:29
Creștin-democrații germani cer mecanisme pentru părăsirea zonei euro

O moţiune care vizează crearea unor mecanisme pentru ca o ţară să poată ieşi în mod voluntar din zona euro a fost aprobată luni, în cadrul Congresului, de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel.

Nouă delegaţi au votat împotrivă, iar zece s-au abţinut, dintre cei aproape o mie de participanţi la Congresul desfăşurat la Leipzig (estul Germaniei). O ţară care pe termen lung nu poate sau nu doreşte să respecte regulile privind moneda unică poate părăsi zona euro, fără a părăsi Uniunea Europeană, potrivit moțiunii. De asemenea, există și puncte de vedere radicale privind părăsirea zonei euro. Uniunea Creştin-Socială (CSU), ramura bavareză a CDU, susţine posibilitatea expulzării din zona euro a ţărilor care nu respectă regulile, informează Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-12

TAGURI: euro, Germania, creștin-democrațiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Angela Merkel, realeasă lider al Uniunii Creștin-Democrate Angela Merkel, cancelarul german, a fost realeasă lider al Uniunii Creștin-Democrate, după ce a... 06 Dec 2016 | (0)
Ce șanse are Angela Merkel să obțină un nou mandat de cancelar Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, se... 25 Noi 2016 | (1)