2017-01-22 20:27


Crin Antonescu anunță o grevă parlamentară

 |  07:26
Crin Antonescu anunță o grevă parlamentară

Soluţia USL care se conturează pentru provocarea alegerilor anticipate este greva parlamentară accentuată, adică aleşii Uniunii să renunţe la indemnizaţii şi alte beneficii, dar nu şi la calitatea de parlamentar, a declarat, duminică seară, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Mâine se va lua această decizie, a soluţiei comune, este o decizie care se va discuta cu parlamentarii fiecărui partid în parte. După aceea împreună în USL. (...) Va fi, să-i spunem, o grevă accentuată, adică o retragere din Parlament cu renunţarea şi la indemnizaţia de parlamentar şi la celelalte beneficii, dar nu renunţarea la calitatea oficială politică de parlamentar, pentru a menţine cvorumul şi pentru a putea activa această calitate prin vot la o adică", a declarat Antonescu.

Alegerile anticipate ar putea fi provocate cel mai uşor printr-un acord politic al tuturor partidelor, iar USL este gata să discute despre acest lucru cu toate partidele de la putere inclusiv cu PDL, a precizat liderul PNL. Liderii USL vor avea luni o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, iar în următoarele zile vor discuta cu reprezentanţii societăţii civile pentru a găsi împreună soluţii la situaţia din ţară.

"În afară de gestul politic pe care îl vom face în Parlament, avem un dialog cu organizaţiile neguvernamentale, cu societatea civilă, iar luni vor avea o întâlnire cu sindicatele. Dorim să căutăm o soluţie politică împreună", a explicat preşedintele PNL.

Pentru a discuta cu liderii de grupuri din Parlamentul European despre situaţia politică din România, Crin Antonescuși Victor Ponta vor merge marţi la Bruxelles, informează Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-17

TAGURI: Crin_Antonescu, USL, PNL, grevă, parlamentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image