2019-02-21 07:57


Crin Antonescu nu agrează varianta ca Victor Ponta să devină premier dacă moţiunea trece de Parlament

 |  12:45
Crin Antonescu nu agrează varianta ca Victor Ponta să devină premier dacă moţiunea trece de Parlament

PreşedintelePNL, Crin Antonescu, a respins, vineri, răspunzând unei întrebări, varianta ca,în eventualitatea în care moţiunea de cenzură va fi aprobată, liderul PSDVictor Ponta să devină premier.

Antonescueste prezent la ceremonia dedicată împlinirii a 20 de ani de la fondareaUniversităţii Dimitrie Cantemir, la care mai participă, printre alţii, IonIliescu, Cristian Diaconescu şi Iulian Fota.

Întrebat,înainte de eveniment, dacă agreează varianta ca Victor Ponta să devinăprim-ministru în eventualitatea succesului moţiunii de cenzură, Antonescu adeclarat: "Răspunsul este nu".

Ela răspuns astfel unor declaraţii ale liderului PSD, preluate de presă, carespunea că nu are încredere în independenţii propuşi de PNL pentru eventualafuncţie de premier.

"Independenţiirespectivi nu au fost desemnaţi de către mine. În orice caz, noi vorbeam desprepremieri independenţi", a spus Antonescu, vineri, în replică ladeclaraţiile lui Ponta.

Dupăce a ezitat câteva clipe, el a mai spus că are despre Florin Georgescu o părerebună.

PreşedintelePSD, Victor Ponta, afirmase că este sceptic în privinţa independenţilor propuşide PNL. "Liberalii nu au avut mână bună la independenţi. Toţiindependenţii lansaţi de liberali, Predoiu, Cioloş, Vlădescu - au ajuns să seîndrăgostească de Cotroceni şi au plecat la Traian Băsescu", a declaratanterior Victor Ponta.

Liberaliii-ar putea propune pe Klaus Johannis, Stere Farmache şi Mariana Gheorghe pentrufuncţia de premier, în eventualitatea adoptării moţiunii de cenzură a opoziţieişi a iniţierii unor negocieri pentru constituirea unui guvern "deavarie".

"PropunerilePNL pentru funcţia de premier, care vor fi prezentate de preşedintele PNL, CrinAntonescu, în cadrul negocierilor pentru constituirea guvernului de avarie,sunt Klaus Johannis, primarul Sibiului, Stere Farmache, preşedintele Bursei deValori Bucureşti şi Mariana Gheorghe, directorul general executiv alPetrom", au declarat sursele citate.

Moţiuneade cenzură intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiunepopulară", iniţiată de opoziţie, a fost prezentată, miercuri, în plenulreunit al Parlamentului. Textul moţiunii are 14 pagini.

Textulmoţiunii va fi dezbătut şi votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură suntnecesare 236 de voturi favorabile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-01-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...