2018-07-18 19:48


Crin Antonescu: Revizuirea Constituţiei o facem pentru cetăţeanul român, nu pentru viitorul preşedinte, care nu ştim cine va fi

 |  12:01
Crin Antonescu: Revizuirea Constituţiei o facem pentru cetăţeanul român, nu pentru viitorul preşedinte, care nu ştim cine va fi

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, susţine că modificarea Constituţiei nu se face pentru viitorul preşedinte sau pentru "comoditatea" relaţiei dintre premier şi preşedinte, ci pentru cetăţeanul român.

"Pentru cine modificăm această Constituţie? Nu o facem, cum cred unii, pentru viitorul preşedinte, mai ales că nu ştim cine va fi. Nu o facem, cum cred alţii, pentru comoditatea actualilor, viitorilor prim-miniştri, în raport cu preşedintele. Nu o facem pentru partide", a afirmat preşedintele Senatului joi la dezbaterea cu tema ''Revizuirea Constituţiei: necesitate, oportunitate, obiective posibile'', desfăşurată la Academia Română.

Antonescu, care este preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, a punctat în discursul său că revizuirea Legii fundamentale va fi făcută pentru "cetăţeanul român, deci european, al secolului XXI".

Crin Antonescu, a spus, joi, prezent la dezbaterea din Aula Academiei că nu se va angaja într-o polemică cu preşedintele Traian Băsescu pe tema revizuirii Constituţiei.

 

"Deşi, evident, am şi eu opţiuni, susţin anumite soluţii ca om politic, ca preşedinte al unui partid politic, ca preşedinte al acestei comisii (comisia parlamentară de revizuire a Constituţiei) nu stă în intenţia mea să le prezint şi să le argumentez acum. Chiar dacă intervenţia domnului preşedinte a avut deschideri, invitaţii şi chiar provocări polemice cât se poate de accentuate nu mă voi angaja în această polemică. Nu acum, nu aici. Vreau doar să spun câteva cuvinte despre spiritul în care deocamdată membrii din toate partidele parlamentare ai acestei comisii înţeleg să abordeze această lucrare", a spus preşedintele Senatului joi în aula Academiei în cadrul dezbaterii cu tema ''Revizuirea Constituţiei: necesitate, oportunitate, obiective posibile''.

 

Preşedintele României a apreciat anterior în cadrul aceleiaşi dezbateri că, în prezent, toată lumea anunţă o revizuire a Constituţiei, însă nu sunt precizate obiectivele acestui demers.

 

"Surpriza mea este că toată lumea anunţă revizuirea (Constituţiei), nimeni nu anunţă obiectivele revizuirii. Toţi cei care au anunţat că se pricep la Constituţie au vorbit despre orice, numai despre aplicarea voinţei poporului suveran, nu", a apreciat Traian Băsescu în discursul susţinut în aula Academiei.

La dezbaterea de la Academia Română participă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. De asemenea, la eveniment a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu, însă a plecat imediat după ce şi-a susţinut discursul.

În discursul său, şeful statului a făcut apel ca orice revizuire a Constituţiei să se facă având la bază referendumul din toamna anului 2009 privind Parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari, potrivit Agerpres.

Citeşte şi:


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-01-14

TAGURI: Crin Antonescu, Constitutie, revizuire

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova