2017-01-17 02:46

ULTIMA ORA


Cristian Diaconescu, propus la conducerea MAE

 |  07:11
Cristian Diaconescu, propus la conducerea MAE

Partidul Democrat Liberal a decis sa-l propună pe senatorul UNPR Cristian Diaconescu la şefia MAE, în urma şedinţei de luni seara, avută la sediul partidului din Aleea Modrogan, după revocarea din funcție a lui Teodor Baconschi. Propunerea va fi discutată cu ceilalți membrii ai coaliției.

Încă de la anunţul făcut de premier privind revocarea lui Baconschi, mai mulți parlamentari PDL vorbeau despre posibila înlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu, argumentând că partidul nu ar avea pe altcineva care să preia conducerea MAE.

Purtătorul de cuvânt al PDL a declarat că liderii democrat-liberali au discutat, luni seară, la sediul central al formaţiunii, despre înlocuirea lui Teodor Baconschi la şefia MAE, fără să abordeze subiectul unei eventuale demisii a premierului Emil Boc.

Voinescu a precizat că au fost avansate mai multe propuneri pentru conducerea Ministerului de Externe, iar reprezentanţii PDL se vor consulta cu partenerii din coaliţie pe acest subiect. Purtătorul de cuvânt al PDL nu a făcut vreo nominalizare, dar a subliniat că un anunţ va fi făcut cel mai probabil marţi.

"Decizia privind noul ministru de Externe se va lua în coaliţie. Noi avem un punct de vedere. Îl vom supune deciziei coaliţiei. Ne vom consulta. Sunt convins că şi ceilalţi membri ai coaliţiei au aşteptări în legătură cu acest post şi vom armoniza punctele de vedere (…) În această seară (luni seară, n.r.) încercăm. Unul dintre lucrurile pe care le-am stabilit este urgenţa ocupării acestui post (…) Premierul Emil Boc intră în acest moment în contact cu liderii coaliţiei pentru a discuta acest subiect conform mandatului partidului", a explicat Voinescu, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-09

TAGURI: Cristian_Diaconescu, PDL, UNPR, MAEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image