2017-01-23 20:58


Cristian Diaconescu vrea o discuţie clarificatoare cu Olanda

 |  09:09
Cristian Diaconescu vrea o discuţie clarificatoare cu Olanda

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă seara, că doreşte o discuţie clarificatoare cu Olanda în ceea ce priveşte Schengen. De asemenea, ministrul a subliniat că discuţia trebuie să aibă loc luna aceasta, mai ales că Olanda nu are motive să blocheze aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie doar pentru că un partid de extremă dreapta este la guvernare.

"Trebuie să avem o discuţie clarificatoare, foarte rapid, cu Olanda, pentru că acest joc al traducerii raportului de ţară - de data aceasta un raport de implementare, deci nu este un raport de politici publice, ci un raport tehnic, prudent - şi ei au ajuns cu experţi ai Comisiei la un nivel de preocupare apropo de jocurile politice care îi depăşesc. Va trebui să avem o clarificare pe ce poziţie ne situăm, dar poziţie fundamentală", a explicat ministrul de Externe.

Privitor la aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie, Diaconescu a adăugat că încearcă să aibă împreună cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, o discuţie cu toţi "vectorii" politici din Olanda înainte de Consiliul European din 1 - 2 martie.  "Aş vrea ca această discuţie să o avem înainte de Consiliul European din martie pentru că la acest Consiliu vreau să meargă preşedintele (Traian Băsescu - n.r.) cu o chestiune clară", a precizat Diaconescu, care a iniţiat demersurile pentru discuţiile cu oficialii olandezi. 

Olanda nu are motive să blocheze aderarea României la Schengen, potrivit ministrului de Externe. "Simplul fapt că au un partid de extremă dreapta la guvernare nu e suficient. Suntem stat cu drepturi egale. Suntem stat demn în UE. Nu pot să accept o variantă din aceasta un pic de politică internă. Politica internă să şi-o rezolve domniile lor la dânşii acasă. În ceea ce priveşte relaţiile internaţionale nu există niciun argument tehnic, practic de a ne bloca în procesul Schengen. Este o chestiune pe care trebuie să o lămurim acum şi nu amânări de acest gen - mai vedem la vară", a subliniat ministrul, care a adăugat că Finlanda va confirma la sfârşitul acestei luni poziţia faţă de aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-21

TAGURI: Cristian_Diaconescu, Olanda, SchengenComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FLORIN
12 Feb 2012

incercati cu retragerea cererii de aderare la spatiul Schenghen, motivul si asa sant destule disensiuni in cadrul UE asa detensionati tensiunile create si sa ne cheme ei cand cred ca vom fi pregatiti oricum la noi coruptia e mare orcine orce ar zice iar pana atunci romania sa faca controale la frontiera cum trebuie si binenteles sa combata corptia cum trebuie.
PD - LISTU
12 Feb 2012

O muhaia de ministru, cine se uita la tine in Olanda. Va tot kakati pe voi in fiecare saptamana in problema asta. Olanda va trimite acasa in tara toti borfasii care i-ati exportat, urmeaza restul europei sa faca la fel !!!
CLAU
14 Feb 2012

Diaconescu are mare dreptate. Romania este stat cu drepturi egale in UE. Olanda nu are motive să blocheze aderarea României la Schengen pentru simplul fapt că au un partid de extremă dreapta la guvernare. Politica internă să şi-o rezolve domniile lor la dânşii acasă. În ceea ce priveşte relaţiile internaţionale nu există niciun argument tehnic, practic de a ne bloca în procesul Schengen.
DINU
14 Feb 2012

Olanda nu are motive sa se opuna aderarii Romaniei la Schengen si Diaconescu este suficient de diplomat sa solutioneze aceasta situatie in beneficiul Romaniei.
COSBUC
14 Feb 2012

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen, este cea mai mare provocare la momentul actual din agenda ministrului de externe Cristian Diaconescu, care si a castigat o batalie in acest sens cu Finlanda.
PASCU
14 Feb 2012

Ca intotdeauna Diaconescu este un dipllomat desavarsit. In loc de "o palma peste ceafa" el spune "discutie clarificatoare". Succes la negocieri domnule Diaconescu.
Random image