2017-01-17 11:12

ULTIMA ORA


Cristian Preda: Mai sunt oare maghiarii în coaliție?

 |  10:03
Cristian Preda: Mai sunt oare maghiarii în coaliție?

Cristian Preda se întreabă, pe blog, dacă nu ar fi bine ca miniştrii UDMR "să fie trimişi acasă", în condițiile în care se opun atât revizuirii Constituţiei, cât și altor proiecte PDL. Potrivit europarlamentarului, Guvernul pare a fi minoritar pentru faptul că maghiarii au început să facă o opoziție la fel de dură ca și USL la proiectele avansate de PDL.

"Așa cum anticipam acum câteva zile, discuția despre tratatul interguvernamental va conduce - în cel mai bun caz - la o revizuire a Constituției care nu va lua în seamă niciun alt aspect. Aceasta pare a fi principala concluzie a consultărilor de azi de la Cotroceni", scrie Cristian Preda.

Europarlamentarul consideră că "arhitectura regimului e însă la fel de proastă ca și filosofia bugetară care a dominat ani de-a rândul guvernarea".

Preda susține că UDMR-ul se teme atât de revizuirea Constituției, cât și de reorganizarea administrativă pentru că ar putea duce la diminuarea numărului de aleși de care dispune. Aceeași explicație funcționează și pentru refuzul de a asuma o formulă majoritară pentru legislative, dar și pentru veto-ul la legea votului pentru românii din străinătate.

Chiar dacă drepturile politice ale românilor din afara granițelor sunt grav atinse, UDMR nu dorește ca participarea să sporească într-atât încât Uniunea să nu mai treacă pragul de 5%, a detaliat Preda.

"Mai sunt oare maghiarii în coaliție? Sau avem, de fapt, un guvern minoritar, sprijinit când și când de UDMR? Poate că ar fi bine atunci ca miniștrii maghiari să fie trimiși acasă? Sau ne apropiem de momentul unei schimbări mai ample?", se întrebă Cristian Preda pe blogul său.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-13

TAGURI: Cristian_Preda, UDMR, maghiari, coalițieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image