2018-12-10 07:21


Criza umanitară din Somalia este înrăutăţită de încălcarea legii războiului

 |  17:05

            Organizaţia Human Rights Watch acuză părţile implicate în conflictul din Somalia, care durează de peste 20 de ani, că înrăutăţesc actuala catastrofă umanitară prin incălcarea serioasă a legii războiului, informează The Guardian.

Conform Naţiunilor Unite, circa 3,7 milioane de oameni duc lipsă acută de hrană ca urmare a secetei persistente şi a conflictelor interminabile. ONU a declarat oficial foametea în cinci regiuni din sudul Somaliei, inclusiv în zona capitalei Mogadishu. În prezent, situaţia este înrăutăţită de izbucnirea unei epidemii de holeră, în timp ce numărul cazurilor de diaree acută a crescut alarmant în ultimele două luni.

Într-un raport de 58 de pagini despre vinovaţii crizei din Somalia, sunt citaţi atât grupul islamist al insurgenţilor, al-Shabaab, cât şi Guvernul Transnaţional Federal al Somaliei, forţele de menţinere a păcii ale Uniunii Africane, miliţiile etiopiene sau forţele de ordine kenyene suspectate de violenţe împotriva refugiaţilor somalezi. HRW concluzionează că impactul interzicerii acordării de ajutoare alimentare, impus de al-Shabaab, este catastrofal pentru comunităţile afectate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...