2018-12-10 15:37


CSM alege judecătorii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 |  19:08
CSM alege judecătorii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

La Consiliul Superior al Magistraturii se desfăşoară mâine concursul de promovare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Selecţia magistraţilor, care îndeplinesc condiţiile promovării, se realizează în trei etape, corespunzătoare secţiilor penală, civilă  şi comercială. Astfel, de la ora 10 în faţa plenului CSM se vor prezenta candidaţii la Secţia Civilă şi de Proprietate Intelectuală, de la 11,30 candidaţii de la Secţia Comercială, iar de la ora 16, vor fi ascultaţi candidaţii de la Secţia penală.

Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dat aviz consultativ favorabil în cazul candidaturilor de la Secţia  Penală, judecătorilor Dumitru Mirancea, de la Curtea de Apel Bucureşti, Cristina Simona Neniţă, de la Tribunalul Bucureşti, Maria Oprea, de la Tribunalul Buzău, Tatiana Lucia Rog, de la Curtea de Apel Bucureşti şi Lia Sovonea, de la Curtea de Apel Bucureşti. La Secţia Civilă, au primit aviz favorabil de la Înalta Curte, judecătoarele Aurelia Rusu şi Mirela Vişan, ambele de la Curtea de Apel Bucureşti. La Secţia Comercială a Înaltei Curţi, colegiul de conducere al instanţei supreme a dat aviz favorabil judecătoarelor Mioara Badea şi Mirela Poliţeanu, de la Curtea de apel Bucureşti.

La Secţia Penală, s-au înscris 10 judecători şi un procuror, care vor concura pe 9 posturi, la secţia Civilă, pe cele 3 locuri scoase la concurs vor candida 3 judecători, iar la Secţia Comercială pe cele 3 posturi vor concura 7 magistraţi. Avizul Curţii de Casaţie este consultativ, urmând ca plenul CSM să decidă cum va selecta, dacă printre cei declaraţi admişi se vor afla şi judecători, care nu au obţinut avizul favorabil. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...