2016-10-26 01:52

ULTIMA ORA


Cuba se pregătește pentru lupta împotriva corupţiei

 |  07:40
Cuba se pregătește pentru lupta împotriva corupţiei

În Cuba va fi lansată o vastă ofensivă împotriva corupţiei ce constituie 'unul dintre duşmanii principali ai revoluţiei' cubaneze, a anunţat, duminică, preşedintele cubanez, Raul Castro, la finalul unei conferinţe pentru înnoirea Partidului Comunist din Cuba (PCC).

'Vom fi necruţători cu fenomenul corupţiei (…) În prezent, corupţia face mai multe pagube decât multimilionarul program de subversiune şi de amestec, dus de Statele Unite şi aliaţii acestora, în ţară şi în afara ţării', a subliniat Raul Castro care denunţă de mai multe luni ceea ce el consideră a fi 'cel mai mare pericol' pentru sistemul economic cubanez. PCC, atotputernic în Cuba, 'se va afla la cârma acestui proces' în cruciada împotriva corupţiei, dar 'asta nu înseamnă că el se va substitui eforturilor ce revin tuturor instituţiilor', a precizat liderul de la Havana. Lupta împotriva corupţiei este 'a fiecărui cetăţean şi cetăţeană, membru sau nu al partidului, care îşi iubeşte şi respectă ţara (…) Nu avem nicio îndoială că imensa majoritate a cetăţenilor şi cadrelor de conducere sunt oameni cinstiţi, dar ştim că nu este suficient. Nu ajunge să fii cinstit, trebuie să lupţi şi să treci de la vorbe la fapte (…) Fără să subestimez gravitatea acestui rău, consider că ţara noastră poate câştiga lupta împotriva corupţiei, frânând-o mai întâi şi apoi eliminând-o fără remuşcări', a adăugat Raul Castro, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-17

TAGURI: Raul_Castro, Cuba, corupțieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Fostul primar al Slatinei, inculpați pentru corupție Fostul primar al municipiului Slatina din perioada 2013 -2015, Minel Prina, fostul viceprimar din... 17 Oct 2016 | (1)
Corupţie. Ample percheziţii DNA în Bucureşti şi mai multe judeţe DNA a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că procurorii efectuează, luni, 28 de... 17 Oct 2016 | (0)