2017-01-25 03:17


Cultivatorii români de castraveţi şi tomate au solicitat CE despăgubiri de 1,46 milioane euro

 |  14:58
Cultivatorii români de castraveţi şi tomate au solicitat CE despăgubiri de 1,46 milioane euro
Cultivatoriiromâni de castraveţi şi tomate au solicitat Comisiei Europene (CE) despăgubiride 1,46 milioane euro pentru pierderile suferite în urma cazurilor deîmbolnăvire cu E.coli semnalate în mai multe ţări europene, a declarat, marţi,ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

"Fiecaredintre producători trebuie să-şi recupereze pierderile din acea perioadă.Valoarea totală a despăgubirilor solicitate este de 1,19 milioane euro pentrucastraveţi şi de peste 275.000 euro pentru tomate", a spus ministrulîntr-o conferinţă de presă.

Ela adăugat că la o vizită din urmă cu câteva zile într-un supermarket dinRomânia nu a sesizat nicio diferenţă în ceea ce priveşte vânzările decastraveţi comparativ cu perioada anterioară îmbolnăvirilor cu E.coli.

"Euspun că am depăşit această problemă, pentru că a fost tratată cu seriozitate.Vânzările se desfăşurau ca în oricare zi", a mai spus Tabără.

Laînceputul lunii iunie, ministrul a anunţat că producătorii de castraveţi dinRomânia vor fi despăgubiţi cu până la 247.200 euro, la pierderi estimate lanouă milioane de euro până la 1 august.

Ulteriorînsă Comisia Europeană a majorat de la 150 milioane euro la 210 milioane eurovaloarea compensaţiilor care pot fi acordate producătorilor de legume dinUniunea Europeană confruntaţi cu scăderea vânzărilor din cauza bacterieiE.coli, măsură de care beneficiază şi România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image