2017-01-21 17:40

ULTIMA ORA


Cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter în Banat

 |  14:59
Cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter în Banat

Un cutremur cumagnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc, luni, în zona localităţiiMehadia din Caraş-Severin, nefiind înregistrate pagube.

Conform informaţiilor de pe site-ulInstitutului Naţional de Fizică a Pământului, un cutremur cu magnitudinea de3,5 pe scara Richter s-a produs în zona Banat.

Potrivit cercetătorului Dan Rău de la Centrul de Seismologie Timişoara, cutremurula avut loc la ora 11.13, la o adâncime de patru kilometri, în zona localităţiiMehadia din judeţul Caraş-Severin.

Conform acestuia, seismul a fost de scurtă durată.

"Acest seism provine dintr-o zonă cunoscută de noi, face parte dinactivitatea cunoscută de noi, atât ca localizare, cât şi ca magnitudine şi,foarte important, nu are nicio legătură cu ce se întâmplă acum în Japonia.Vestea bună este că eliberarea unei energii acum în acea zonă înseamnă căprobabilitatea producerii unui seism mai mare în acea zonă în viitorul apropiateste mică", a afirmat Dan Rău.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiide Urgenţă Caraş-Severin, Ancuţa Balint, a afirmat că la dispecerat nu au fostprimite sesizări privind eventuale pagube în urma cutremurului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image