2017-01-24 13:10


Cutremur cu magnitudinea de 6,7 în Mexic

 |  09:38
Cutremur cu magnitudinea de 6,7 în Mexic

Statul Guerrero din sudul Mexicului a fost lovit în seara zilei de sâmbătă de un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter. De asemenea, capitala Ciudad de Mexico a fost violent zguduită de seismul care a scos oamenii în stradă.

Potrivit Institutului de studii geologice al Statelor Unite (USGS), cu sediul la Miami, cutremurul s-a produs la 19.47 ora locală (1.47 GMT) şi epicentrul său a fost localizat în statul Guerrero, la 166 de km sud-vest de Ciudad de Mexico.

Institutul american măsoară impactul unui seism pe scara magnitudinii de moment Mw (n.r.). 'Nu s-au semnalat încă pagube importante, dar acestea sunt informaţii preliminare. Dacă aveţi cunoştinţă despre pagube, vă rugăm să informaţi', a scris pe contul său de Twitter președintele Felipe Calderon. Pe fondul strigătelor de alarmă, în capitala mexicană, mulţi locuitori care participau la evenimentele organizate de întreprinderi cu ocazia sărbătorilor de Crăciun au abandonat în grabă clădirile din centrul oraşului pentru a ajunge în stradă.  Lucrurile au revenit la normal în câteva minute, deși pentru un moment întreruperi de curent au aruncat unele cartiere ale capitalei în beznă şi reţelele de telefonie mobilă au fost saturate.

La o oră după seism, nicio victimă sau pagube materiale nu au fost raportate, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image