2018-12-18 13:24


Cutremur cu magnitudinea de 6,7 în Oceanul Indian, urmat de o scurtă alertă de tsunami

 |  09:02
Cutremur cu magnitudinea de 6,7 în Oceanul Indian, urmat de o scurtă alertă de tsunami

Un cutremur cumagnitudinea de 6,7, produs luni dimineaţă în Oceanul Indian, la sud de insulaindoneziană Java, a generat o scurtă alertă de tsunami.

Imediat după acest cutremur, a cărui magnitudine a fostestimată de institutul american de geofizică (USGS) la 6,7 şi de seismologiiindonezieni la 7,1, a fost lansată o alertă de tsunami.

Hipocentrul cutremurului a fost localizat la 24 de kilometri adâncime, întimp ce epicentrul la 277 de kilometri sud de Tasikmalaya, o localitate dinvestul insulei Java, şi la 241 de kilometri est-nord/est de insula Christmas,care aparţine Australiei, relatează USGS.

Centrul american de alertă în cazde tsunami în Pacific a declarat că nu există riscul unui val distrugător înocean, dar că există "o mică posibilitate (să se producă) un tsunamilocal".

Agenţia indoneziană de meteorologie şi geofizică a situathipocentrul la o adâncime de zece kilometri, iar epicentrul la 293 de kilometrisud-vest de Cilacap, localitate din centrul insulei Java.

Agenţia a apreciat că esteposibilă producerea unui tsunami şi le-a cerut destinatarilor unui SMSde alertă publică să împiedice oamenii să se apropie de apă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-03
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...