2017-01-25 03:28


Cutremur de 3,1 grade la Timişoara

 |  10:38
Cutremur de 3,1 grade la Timişoara

Un seism cu intensitatea de 3,1 grade Richter a fost resimţit sâmbătă dimineaţa la Timişoara, la ora 8,43. Acesta este primul cutremur care s-a produs chiar la periferia orașului, zonele obişnuite pentru astfel de seisme fiind Banloc-Parţa.

'A fost un cutremur de suprafaţă, pe care noi l-am localizat în zona Chişoda, la periferia Timişoarei, la o adâncime de 7 km. Cutremurul a avut o intensitate de 3,1 grade pe scara Richter şi magnitudinea epicentrală de 2 grade pe Mercali', a explicat ing. Dan Rău, directorul Observatorului Seismologic Timişoara. Directorul Observatorului Seismologic susține că seismul nu este unul care să prevestească alte cutremure. 'A fost un cutremur minor, noi înregistrăm foarte multe astfel de mişcări ale scoarţei pământului din zona Banatului, dar este neobişnuit faptul că acesta s-a produs într-o zonă locuită, fiind resimţit de foarte multă lume', a declarat acesta. Doar trei evenimente seismice puternice mai recente (cu magnitudini de 5,7 grade în 1959 la Şag-Parţa, de 5,5 grade în 1991, la Babloc, şi la Moşniţa, de 3,2 grade, în anul 2000) sunt menționate în observaţiile de specialitate pentru zona Timişoara-Banloc.

Privitor la activitatea seismică crustală (de suprafaţă, n.r.) şi hazardul seismic asociat cutremurelor de mică adâncime locale, Banatul reprezintă cea mai importantă zonă seismică a României, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-25

TAGURI: cutremur, TimișoaraComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image