2018-12-14 01:39


CUTREMUR DE 7,4 IN JAPONIA. A fost emisă alertă de tsunami

 |  18:27
CUTREMUR DE 7,4 IN  JAPONIA. A fost emisă alertă de tsunami
Uncutremur puternic, cu magnitudinea 7,4, s-a produs joi la aproximativ 40 dekilometri de coasta de nord-est a Japoniei, a anunţat Agenţia meteorologicăjaponeză, care a avertizat cu privire la un tsunami de până la doi metriînălţime.

PotrivitAgenţiei, persoanelecare locuiesc de-a lungul coastelor prefecturii Miyagi trebuie să evacueze zonaşi să meargă spre locuri mai înalte, în condiţiile în care se preconizează valurice pot atinge doi metri înlăţime.

Un cutremurcu magnitudinea 9, cel mai puternic înregistrat vreodată în Japonia, s-a produsla 11 martie tot în prefectura Miyagi, fiind urmat de un tsunami de peste zecemetri înălţime, care a devastat totul în calea sa. Catastrofa s-a soldat cuaproape 28.000 de morţi şi dispăruţi.

Noulcutremur, a cărui magnitudine a fost estimată la 7,4 de serviciilemeteorologice japoneze, s-a produs joi la ora 23.23 (17.23, ora României), la oadâncime de 40 de kilometri. Epicentrul său a fost localizat în OceanulPacific, la 40 de kilometri de coasta prefecturii Miyagi.

Seismula fost resimţit până la Tokyo, la 400 de kilometri sud, unde imobilele şicasele s-au clătinat câteva zeci de secunde.

Televiziuneapublică NHK a precizat că cele două centrale nucleare de la Fukushima nu au suferit pagube.

CentralaFukushima Daiichi (Numărul 1) a fost grav avariată în urma trecerii unui valseismic de 14 metri înălţime, la 11 martie.

Reţeaua dealimentare electrică a fost inundată, iar circuitele de răcire s-au oprit,provocând un început de fisiune a barelor de combustibil nuclear în patrudintre cele şase reactoare ale acesteia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...