2018-11-15 02:03


UPDATE. Cutremur de 8,9 grade pe scara Richter în Indonezia. S-a emis alertă de tsunami. Replică de 8,1

 |  12:39
UPDATE. Cutremur de 8,9 grade pe scara Richter în Indonezia. S-a emis alertă de tsunami. Replică de 8,1

UPDATE, ora 17.30. Autorităţile indoneziene au ridicat alerta de tsunami pentru tot oceanul Indian, a anunţat preşedinta Agenţiei indoneziene de geofizică, Sri Woro B.Harijono, transmite AFP. “Alerta de tsunami a fost ridicată. Oamenii se pot întoarce la casele lor”, a afirmat Sri Woro B.Harijono, pe canalul de televiziune Metro TV.

UPDATE. 14.21. Indonezia a emis o nouă alertă de tsunami după ce o replică cu magnitudinea de 8,1 grade s-a produs în provincia Aceh (Sumatra). 

Victor Sardina, un geofizician de gardă la centrul american cu sediul în Hawaii, a precizat că, potrivit valvelor de monitorizare, valul are o înălţime de doar 17 centimetri.  ”Nu pare a fi un tsunami major. Însă noi ne continuăm monitorizarea, pentru ca tsunami-urile vin în valuri”, a adăugat Sardina. 

Un seism cu magnitudinea de 8,9 grade pe scara Richter s-a produs miercuri în largul coastelor provinciei Aceh, în nordul Sumatrei. Imediat a fost emisă şi o alertă de tsunami, a anunţat Agenţia de Geofizică a Indoneziei.

Cutremurul, care a fost resimţit şi în Singapore, Thailanda şi sudul Indiei, s-a produs la ora 8.38 GMT (11.38, ora României), la o adâncime de doar 33 de kilometri şi la aproximativ 430 de kilometri sud-vest de capitala provinciei Aceh din insula Sumatra. Alerta de tsunami a fost emisă pentru întregul Ocean Indian.

În luna decembrie 2004, un cutremur puternic urmat de un tsunami în Oceanul Indian a provocat moartea a 170.000 de persoane în provincia Aceh.

Vom reveni cu amănunte


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-06-13

TAGURI: cutremur, indonezia, richter, tsunami
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...