2017-01-21 08:25

ULTIMA ORA


Cutremure puternice în Noua Zeelandă: În Christchurch s-a prăbuşit o clădire

 |  12:56
Cutremure puternice în Noua Zeelandă: În Christchurch s-a prăbuşit o clădire
Christchurch, al doilea oraş ca importanţă din NouaZeelandă, deja devastat de două seisme în ultimele zece luni, a fost afectatluni de o serie de cutremure, care, potrivit primelor informaţii, nu s-ausoldat cu victime.

Oraşula fost afectat luni la prânz de un cutremur cu magnitudinea de 5,2, care a avutepicentrul la zece kilometri de Christchurch şi hipocentrul la o adâncime de 11kilometri. Câteva minute mai târziu, un alt seism s-a produs, mai violent, cumagnitudinea 6, având epicentrul la 14 kilometri de oraş şi hipocentrul la 11kilometri.

"Serviciilede salvare au intervenit imediat, dar este încă prea devreme pentru a confirmadacă există răniţi", a declarat primarul oraşului, Bob Parker.

"Spercă informaţile care îmi parvin despre răniţi se referă la răni uşoare", aafirmat el la Sky News.

Oclădire s-a prăbuşit în centrul oraşului, în mare parte părăsit după cutremurulde la 22 februarie, şi nici o persoană nu a fost găsită subdărâmături, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Aldoilea seism, cu magnitudinea 6, a determinat poliţia să evacueze o parte dinceea ce se numeşte "zona roşie", în centrul oraşului.

Poliţiale-a cerut locuitorilor să verifice dacă vecinii lor şi apropiaţii sunt înstare bună şi le-a recomandat să rămână în case. Dar mulţi au ieşit pe stradăpentru a merge la apropiaţii lor sau pentru a încerca să se întoarcă acasă.

Companiade electricitate Orion a anunţată că 54.000 de locuinţe sunt private de curentelectric.

Christchurcha fost afectat de două cutremure mari în ultimele luni. La 22februarie, un seism cu magnitudinea de 6,3 a provocat moartea a 181 depersoane, acesta fiind cel mai violent înregistrat în ţară în ultimii 80 deani.

La4 septembrie 2010, oraşul a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea 7, carenu s-a soldat cu morţi, dar a provocat pagube importante.

Noilecutremure intervin în ziua în care începe o anchetă privind prăbuşirea unuiimobil din centrul Christchurch, care s-a soldat cu moartea a 106 persoane,între care 65 de studenţi străini, în timpul seismului din februarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image