2017-01-18 06:05

ULTIMA ORA


Dacia Duster a obţinut trei stele din cinci posibile la testele de siguranţă de la Euro NCAP

 |  16:30
Dacia Duster a obţinut trei stele din cinci posibile la testele de siguranţă de la Euro NCAP
Dacia Duster a obţinut trei stele din cinci posibile la testeleefectuate de Euro NCAP, cu un scor de 74% pentru protejarea pasagerilor adulţişi de 28% pentru siguranţa pietonilor.

Dacia Duster a primit un scor de78% pentru protecţia oferită pasagerilor copii şi de 29% pentru dotările careîmbunătăţesc siguranţa.

"Dusternu a reuşit să impresioneze Euro NCAP. Performanţele maşinii în materiede siguranţă sunt mult sub cele demonstrate de alte automobilenoi prezente pe piaţa europeană. Este dezamăgitor că Renault nu acordăsiguranţei maşinilor Dacia aceeaşi prioritate pe care o acordă automobilelorproduse sub marca proprie", menţionează Euro NCAP într-un comunicat.

Sprecomparaţie, Mitsubishi ASX şi Nissan Juke au primitpunctaje generale maxime.

În testeleefectuate de Euro NCAP cu Duster, spaţiul destinat pasagerilor s-a comporatbine în cazul impactului frontal. Uşa de la portbagaj s-a deschis, însă,situaţie considerată un minus pentru siguranţă. Protecţia zonei pieptului afost calificată ca fiind medie atât pentru pasagerii adulţi din faţă, cât şipentru cei din spate. Măsurătorile efectuate la nivelul genunchilor şifemurului nu au indicat probleme. Pe partea şoferului, însă, structurile careintră în componenţa bordului au fost evaluate ca riscante.

În testelepentru siguranţa pietonilor, nici bara de protecţie şi nici partea din faţă acapotei nu au fost punctate, ceea ce înseamnă o protecţie slabă. Capotaasigură, însă, o protecţie bună în majoritatea zonelor care prezintă cele maimari şanse de a lovi capul unui copil. Riscurile sunt mari, însă, în zonelecare pot lovi capul unui adult.

Modelultestat a fost Dacia Duster 1.5 DCi Laureate.

Euro NCAP este o organizaţiesprijinită de şapte guverne europene şi de mai asociaţii ale producătorilorauto şi şoferilor din toate ţările Europei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image