2017-01-21 06:29

ULTIMA ORA


Dalai Lama critică cenzura şi cere o justiţie independentă

 |  07:13
Dalai Lama critică cenzura şi cere o justiţie independentă

Liderul spiritual tibetan, Dalai Lama, a citicat miercuri, într-o vizită la Montréal, cenzura impusă de autorităţile chineze și a subliniat necesitatea unei justiţii independente.

“Introducerea democraţiei în China de pe o zi pe alta ar crea numeroase probleme”, a declarat liderul tibetan la conferinţa cu titlul „Religiile lumii după 11 septembrie”. „Trebuie să începem cu eliminarea cenzurii şi instaurarea unei justiţii independente”, a adăugat acesta. 

Trăind în exil, Dalai Lama, a criticat corupţia din China şi India. În China „comunismul suprimă etica”, dar India este o ţară de credincioşi și „dacă eşti credincios nu poţi cultiva corupţia”, a explicat liderul.

De asemenea, Dalai Lama a cerut prudenţă în exploatarea platoului tibetan acuzând corupţia din mediul de afaceri care favorizează atât despăduririle, cât şi exploatarea minieră fără ca în Himalaya mediul să fie protejat.

La evenimentul de la Montréal au participat nume binecunoscute ale dialogului interconfesional cum ar fi Tariq Ramadan de la Universitatea Oxford sau Robert Thurman, de la Universitatea Columbia(tatăl actriţei Uma Thurman) împreună cu aproximativ 400 de participanţi, potrivit Agerpres.

Tibetul a fost o sursă de controverse de zeci de ani, deoarece Beijingul a trimis trupe pentru a ocupa ţara, după Revoluţia comunistă 1949. China insistă că regiunea a fost parte din teritoriul chinez de secole, o idee contestată de mulţi tibetani, care spun că regiunea din Himalaya are o lungă istorie de guvernare autonomă. O revoltă eşuată în 1959 a condus la fuga în exil al lui Dalai Lama. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-22

TAGURI: Dalai Lama, China, corupție, India, justițieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image