2017-01-20 14:03

ULTIMA ORA


Dan Hăulică, Ionel Sinescu şi Dumitru-Dorin Prunariu, pe listele de alegeri în Academia Română

 |  16:06
Dan Hăulică, Ionel Sinescu şi Dumitru-Dorin Prunariu, pe listele de alegeri în Academia Română

Eseistul şi criticul de artă Dan Hăulică, doctorul Ionel Sinescu, sociologul Cătălin Zamfir, muzicologul Octavian Lazăr Cosma şi cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu s-ar putea număra printre membrii titulari, corespondenţi sau de onoare ai Academiei Române, în urma votului acordat în şedinţa de luni a Adunării Generale a prestigiosului for de ştiinţă şi cultură, notează Agerpres.

Potrivit site-ului reputatei instituţii, Dan Hăulică, membru corespondent al Academiei Române, va candida pentru titularizare la Secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual, printre cei înscrişi la aceeaşi categorie figurând: Grigore Brâncuş, la Secţia de Filologie şi Literatură, profesor universitar dr. Ionel Sinescu, la Secţia de Ştiinţe Medicale, şi Cătălin Zamfir, la Secţia de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologie.

Pe lista pentru alegerea de noi membri corespondenţi figurează, printre alţii, profesorul Ilie Bădescu, la Secţia de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologie; profesorul universitar dr. Octavian Lazăr Cosma, la Secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual.

Printre propunerile de membri de onoare din ţară figurează cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, la Secţia de Ştiinţe Tehnice, din străinătate figurând Andrei Eşanu, de la Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova, la Secţia de Ştiinţe Istorice şi Arheologie, şi Cesare Alzati, de la Universitatea Catolică din Milano, Italia, pentru Secţia de Ştiinţe Istorice şi Arheologie.

Ulterior, în curtea Academiei va avea loc ceremonia de dezvelire a statuii Minerva, simbol al Academiei Române de 145 de ani. Statuia a fost realizată de sculptorul Mihail Ecobici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-28

TAGURI: dorin prunariu, ionel sinescu, academia romanaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TICU
12 Noi 2011

Doamnă, domnișoară sau domn S.S., mai citește o dată comunicatul Academiei Române unde vei vedea că pe ilustrul profesor Sinescu nu îl cheamă Ionel, ci IOANEL.

Adauga un comentariu

Random image