2017-01-18 08:16

ULTIMA ORA


Dan Păsat: Cer Camerei să permită procurorilor DNA să trimită dosarul în instanţă

 |  13:03
Dan Păsat: Cer Camerei să permită procurorilor DNA să trimită dosarul în instanţă

DeputatulPDL Dan Păsat a solicitat, marţi, plenului Camerei Deputaţilor să permităprocurorilor DNA să trimită dosarul său, prin rechizitoriu, în faţa instanţelorde judecată, considerând că imunitatea parlamentară nu este o restricţie deacces la un tribunal.

"Niciodatănu am ameninţat, santajat pe aşa-zisele părţi vătămate şi sunt nevinovat",a mai spus Păsat.

Păsatle-a spus deputaţilor că DNA i-a adus la cunoştinţă acum un an şi jumătateînceperea urmăririi penale în cazul său, el subliniind că s-a prezent la DNAori de câte ori a fost chemat, că a depus toate documentele solicitate şi că nus-a opus niciodată cercetării.

"Eunu vă voi solicita să votaţi pentru sau împotriva arestării mele, ci doar săconstataţi că după un an jumătate de când am fost chemat la DNA şi s-a începuturmărirea penală, nu am fost trimis în faţa instanţei pentru a fi soluţionatacest dosar, ci s-a cerut aretarea preventivă, adică să mă cerceteze în starede arest", a spus Păsat.

Elle-a solicitat deputaţilor să observe că şi Comisia juridică nu a votat pentrua da aviz arestării preventive, precizând că membrii comisiei au ajuns la acestrezultat pentru că nu există probe în acest dosar care să arate că ar influenţamartorii sau că ar reprezinte un pericol dacă va fi judecat în libertate.

Ela arătat că este inacceptabil ca, pe baza "unei situaţii de fapt incompletcalificată, a unor realităţi controversate şi pe baza unor probe insuficientadministrate" să se emită arestarea sa preventivă într-o fază incipientă aurmăririi penale.

"Astăzi,Dan Păsat poate fi miza schimbării de imagine a Parlamentului. Prin arestareamea, ca a oricărui cetăţean român, indiferent de apartenenţa politică, depoziţia socială, de convingerile exprimate, se creează premisele unuidezechilibru între acuzare şi apărare, fapt inacceptabil în orice statdemocratic", a spus Dan Păsat.

PlenulCamerei Deputaţilor a început, marţi, dezbaterea solicitării DNA deîncuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL Dan Păsat.

Dupădezbatere, deputaţii se vor pronunţa prin vot secret cu bile.

Pentrua fi considerată adoptată, solicitarea DNA ar trebui votată de majoritateadeputaţilor prezenţi.

DeputaţiiPSD, PC şi PNL vor fi prezenţi în sala de plen a Camerei, dar nu vor vota ladezbaterea privind cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestăriipreventive a deputatului PDL Dan Păsat, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX,Florin Iordache (PSD).

"Deputaţiide la PNL, PSD şi PC vor fi prezenţi în sală, dar nu votează. Motivaţia este căvrem să asigurăm prezenţa, dar nu vrem să intrăm în acest război al DNA cuPDL", a explicat Iordache.

MinisterulJustiţiei a transmis Camerei Deputaţilor, în 4 noiembrie, solicitareaprocurorilor privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive adeputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj.

PotrivitDNA, în perioada 2009 - 2010 Dan Păsat, în calitate de deputat, iar din data de21 decembrie 2009 şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal, încadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimuluiincompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prinacţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politicdecurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine,pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind dincontractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţuluiGiurgiu şi derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla şi oconducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţiloradministraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractelede achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare,mergând până la ameninţări şi acte de violenţă.

Ladata de 18 februarie 2010, faţă de Dan Păsat s-a dispus urmărirea penală înlegătură cu două infracţiuni de şantaj, iar la data de 28 iunie 2010cercetările au fost extinse, fiind dispusă urmărirea penală faţă de Păsat şisub aspectul celorlalte infracţiuni menţionate în cererea de încuviinţare areţinerii şi arestării preventive.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image