2017-01-17 12:53

ULTIMA ORA


Dan Păsat, la DNA: Procurorii mi-au pus sechestru pe toate bunurile

 |  16:18
Dan Păsat, la DNA: Procurorii mi-au pus sechestru pe toate bunurile
DeputatulDan Păsat a studiat, miercuri, la DNA, ultimele probe din dosarul în care esteacuzat de şantaj, a semnat un proces - verbal în acest sens, el declarând căprocurorii i-au pus sechestru asigurator "pe toate bunurile".

DeputatulDan Păsat a revenit, miercuri, la DNA, pentru studierea materialului deurmărire penală în dosarul său.

Laieşirea din sediul instituţiei, Păsat a declarat că studierea probelor s-afinalizat, că a semnat un proces verbal în acest sens şi că procurorii anticorupţie urmează sătrimită dosarul în judecată.

Deputatula adăugat că "toatebunurile" i-au fost puse sub sechestru asigurator de cătreprocurori până la concurenţa sumei de "1-2 miliarde".

Păsata stat aproximativ o oră la DNA, el fiind însoţit de avocatul său, AlexandruChiciu.

DanPăsat a venit şi marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentruprezentarea materialului de urmărire penală.

Laieşirea din sediul instituţiei, avocatul Alexandru Chiciu a precizat că Păsat a luat la cunoştinţă o serie deprobe ale procurorilor, între care şi un raport al Curţii deConturi referitor la una dintre societăţile care are calitatea de partevătămată în acest dosar şi despre care raportul arată că are datorii la stat de13 miliarde de lei. Avocatul s-a arătat surprins de faptul că o societatedatoare statului poate avea calitate de parte vătămată în dosarul deputatuluiPDL.

Înplus, avocatul a menţionat că, din punct de vedere procedural, dosarul întocmit de procurori penumele clientului său este în regulă, arătând că nu a semnalatvicii procedurale până în acest moment.

MinisterulJustiţiei a transmis Camerei Deputaţilor, în 4 noiembrie 2010, solicitareaprocurorilor privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive adeputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj, cerere respinsă deParlament. Astfel, Păsat este cercetat în stare de libertate de DNA.

În11 februarie, procurorii i-au impus deputatului PDL Dan Păsat - suspendat dinpartid - aplicarea interdicţiei de a nu părăsi ţară.Păsat nu are voie să ia legătura cu martori sau cu ceilalţi inculpaţi din dosarşi trebuie să respecte un orar impus impus de secţia de poliţie din raza sateritorială.

Ladata de 18 februarie 2010, faţăde Dan Păsat s-a dispus urmărirea penală în legătură cu două infracţiuni deşantaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetările au fostextinse, fiind dispusă urmărirea penală faţă de Păsat şi sub aspectulcelorlalte infracţiuni menţionate în cererea de încuviinţare a reţinerii şiarestării preventive.

PotrivitDNA, în perioada 2009 - 2010 Dan Păsat, în calitate de deputat, iar din data de21 decembrie 2009 şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal, încadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimuluiincompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prinacţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politicdecurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentrusine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind dincontractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţuluiGiurgiu şi derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla şi oconducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţiloradministraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractelede achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare,mergând până la ameninţări şi acte de violenţă.

Înacest dosar este acuzat şi Bogdan Cantaragiu, fostul preşedinte al PDL Giurgiuşi actualul lider al organizaţiei sectorului 1 Bucureşti, acesta fiind audiatîn 9 martie de procurorii DNA. Deputatul PDL Bogdan Cantaragiu este acuzat, larândul său, de săvârşirea infracţiunii prevăzute la art. 13 din Legea 78/ 2000- "fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid(…) de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sineori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cuînchisoare de la unu la cinci ani". Cantaragiu s-ar fi folosit deinfluenţa sa pentru a determina un primar din judeţul Giurgiu să favorizezeobţinerea unor beneficii de către SC Prod Invest SRL, unde Dan Păsat figureazăca asociat, potrivit unor surse judiciare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image