2018-12-15 22:47


Dan Voiculescu nu renunţă la viaţa politică

 |  07:39
Dan Voiculescu nu renunţă la viaţa politică

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a afirmat, luni seara, că decizia de a demisiona din Senat nu este o renunţare la viaţa politică, ci o continuare a luptei politice împotriva „regimului Traian Băsescu”.

'Demisia mea nu e o renunţare ba, din contră, o decizie a mea de continuare a luptei până când regimul Traian Băsescu va lăsa România să respire. Am auzit fel de fel de zvonuri, de idei, de păreri, că ar fi o renunţare, că mă retrag din viaţa politică. Nu e un semnal de alarmă dat colegilor din politică, e un semnal de alarmă dat oamenilor care, din păcate, câteodată sunt pasivi şi aşteaptă ca alţii să se lupte pentru drepturile lor, un semnal de alarmă pe care am simţit astăzi că trebuie să-l dau în plenul Senatului', a declarat Dan Voiculescu.

Acesta a adăugat că nu se va răzgândi. "Nu, de regulă nu mă răzgândesc. Mă gândesc de multe ori când iau o decizie, dar, când o iau, este fermă şi irevocabilă', a subliniat preşedintele fondator al PC.

Voiculescu a constatat şi a spus public, la începutul actualei sesiuni parlamentare, că există 50 de miliarde de euro evaziune fiscală. 'La începutul sesiunii am depus un proiect de lege prin care nu doream altceva decât ca evazioniştii să primească pedepse duble decât cele din codul penal faţă de cele existente. Am aşteptat cu răbdare şi cu încredere toată sesiunea parlamentară. Astăzi a fost ultima zi de plen. Pe parcursul sesiunii parlamentare am avut dureroasa surpriză să văd cum Comisia parlamentară de buget-finanţe, care are datoria să vegheze asupra bugetului statului şi asupra cheltuielilor din buget pentru marile nevoi pe care le are România, a dat aviz negativ. Cu alte cuvinte, Comisia de buget a spus că nu-i trebuie să dublăm pedepsele pentru evazionişti. (...) Nu-mi dau seama de ce Comisia de buget a respins proiectul meu de lege. Asta nu înseamnă că abandonez lupta politică', a explicat Voiculescu.

Retrimiterea proiectului de lege la comisiile de specialitate reprezintă un semn bun, potrivit preşedintelui fondator al PC. 'Poate le vine mintea românului de pe urmă şi poate că voi avea surpriza ca în septembrie acest proiect să treacă', a mai spus acesta, adăugând că prin demisia sa din Senat majoritatea USL nu va pierde, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-05

TAGURI: Dan_Voiculescu, demisie, viaţa_politică
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...