2017-01-24 13:13


Daniel Morar, încă 6 luni la DNA

 |  13:58
Daniel Morar, încă 6 luni la DNA

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pentru şase luni pe Daniel Morar ca procuror-şef al DNA, începând cu data de 13 februarie.

“Delegarea a fost dispusă începând cu data de 13 februarie 2012, pentru o perioadă de şase luni, ca urmare a încetării actualului mandat deţinut de procurorul ”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

În luna noiembrie a anului trecut, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut procurorului general Codruţa Kovesi să îi prelungească pe încă şase luni mandatul lui Daniel Morar la DNA.

Potrivit legii, procurorul general al României poate semna delegarea procurorului şef al DNA pe o perioadă de şase luni, de mai multe ori, până la numirea de către ministrul Justiţiei a unei noi persoane care să candideze pentru această funcţie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, pe 4 februarie 2009, în unanimitate, propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de numire a lui Daniel Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Daniel Morar a fost numit pentru prima dată la şefia DNA de preşedintele Traian Băsescu, care, în 11 august 2005, a semnat decretul prezidenţial pentru desemnarea acestuia, la propunerea ministrului Justiţiei de atunci Monica Macovei.

Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Daniel Marius Morar şi-a început cariera în 1990, ca procuror stagiar la Procuratura din Târgu-Mureş, după care, din 1992 şi până în 1994 a fost procuror la Procuratura din Cluj-Napoca. Din 1994 şi până în 1997 a ocupat funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Prima funcţie de conducere deţinută a fost cea de procuror-şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pe care a exercitat-o de la 1 ianuarie 1999 şi până pe 25 iulie 2002, când şi-a dat demisia, continuând să-şi desfăşoare activitatea ca procuror al instituţiei.

Daniel Morar a instrumentat dosare complexe, printre care se numără cele privindu-i pe deputatul Gabriel Bivolaru, prim-vicepreşedintele Băncii “Dacia Felix”, Mircea Hosu, preşedintele Secţiei Penale a Curţii de Apel Cluj, Viorel Burzo, cauza lui Iulian Someşan de la Sigo SA Cluj, care a înşelat peste 1.000 de persoane printr-un joc piramidal tip “Caritas”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26

TAGURI: Daniel_morar, procuror_sef, DNA, sase_luni, codruta_kovesi, traian_basescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JUSTICE
07 Feb 2012

omul lui traian basecu-face tot la comanda... mars...la loc..la constanta de unde au averi de milioane euro magistrati ca teodor nita,anca nita,valentin stefan,cristian deliorga,palaz cludiu prefect? din salriul de bugetar?stiti ca parchetul de pe linga tribunal constanta sta cu chirie -din bani publici-milioane euro-in casa unui infractor-cusu -fost ospatar care aluat ilegal zeci de vile-?str avram iancu-renovarea parchet e i9ntirziata intenyionat- s c aqvila construct ptr a impartii sefii banii
"NOI VREM RESPECT"
07 Feb 2012

Asta e o mare veste. Sa speram ca mai vedem niste distinsi politicieni condamnati. Daca era Nastase, toti erau liberi si optimisti, Asa macar, perspectiva cerului printre zabrele, le mai da frisoane. Bine macar ca asupra lui Nastase nu mai planeaza suspiciunea de coruptie. E clar, corupt, judecat si condamnat. Mai ramane sa-si execute cu demnitate pedeapsa, si se paote intoarce curat, ca din purgatoriu.
Random image