2017-01-19 15:31

ULTIMA ORA


Datornicii din Brăila nu vor avea căldură în această iarnă

 |  18:42
Datornicii din Brăila nu vor avea căldură în această iarnă

Brăilenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, care înregistrează datorii la CET, îşi vor petrece sărbătorile în frig şi nu au nici şanse prea mari ca iarna aceasta să aibă căldură în case.

CET a reluat furnizarea căldurii şi a apei calde în 160 de asociaţii de proprietari, care sunt cu datoriile la zi la întreţinere, din 800 racordate la sistemul centralizat, după o săptămână în care toată Brăila a fost în frig, ca urmare a datoriilor înregistrate de CET la furnizorul de gaz metan, Alpha Metal, notează AgerPres.

'Vor primi căldură doar 160 de asociaţii de proprietari, sunt cei cu plata la zi. Am cerut celor de CET să îşi regleze modul în care dau agent termic, astfel încât asociaţiile care sunt cu plata zi să primească căldură. Avem asociaţii care au sute de milioane datorie şi care nici nu au de gând să mai plătească', a declarat primarul de Brăila, Aurel Simionescu.

Primarul a precizat că municipalitatea şi conducerea CET caută soluţii pentru asigurarea unui 'minim termic' în apartamentele brăilenilor care sunt cu plăţile zi la energie termică.

'Vrem să vedem cum reuşim să asigurăm măcar un minim termic pentru cei care şi-au plătit datoriile, pentru că, dacă discutăm despre confortul pe care l-am dori cu toţii, va fi mai greu', a declarat Simionescu.

Deputatul PDL de Brăila Viorel Balcan susţine că primarul Aurel Simionescu se face vinovat de situaţia în care se află oraşul în prag de iarnă, pentru că nu a gestionat bine treburile Brăilei şi nu a luat măsuri la momentul potrivit pentru a nu se ajunge în această situaţie.

'Primarul ar trebui să iasă în faţă şi să explice public cum de s-a ajuns aici. Primăria Brăila, când a preluat CET-ul de la Ministerul Economiei, s-a angajat că va moderniza şi repara capital această societate lucrează azi cu mari pierderi. De la CET şi până la intrarea în municipiu sunt pierderi de peste 30% din agentul termic. Managementul defectuos care a fost de-a lungul anilor iată unde ne-a adus. Au rămas şcoli, grădiniţe fără căldură, la fel ca şi foarte multe asociaţii de locatari, majoritatea dintre acestea fiind în culpă că nu şi-au plătit datoriile. Ele trebuiau constrânse să-şi plătească datoriile către CET', a declarat Balcan.

Peste 11.000 de apartamente, grădiniţe, şcoli, licee, instituţii din municipiu, racordate la CET, au rămas pe 1 decembrie în frig, din cauza datoriilor de 8,4 milioane de lei, acumulate de CET la Alpha Metal, care a sistat alimentarea cu gaze a centralei de la Brăila.

La rândul lui, CET are de recuperat de la consumatori, în special asociaţii de proprietari, 10 milioane de lei, motiv pentru care primarul Aurel Simionescu a făcut apel la brăileni.

'Eu am solicitat şi solicit în continuare asociaţiilor de proprietari care au datorii să facă tot posibilul să achite o parte din acestea, pentru că nu vreau ca, la finalul lunii decembrie, atunci când va trebui să facem nişte plăţi, să ne trezim în aceeaşi situaţie ca la finalul lunii noiembrie', a spus Simionescu.

Din totalul de 53.000 de apartamente existente în municipiul Brăila, doar 11.000 mai primesc energie în sistem centralizat de la CET.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: Braila, caldura, datornici, CET, iarnaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image