2018-10-20 05:12


Delta Airlines cumpără o rafinărie pentru a-şi produce propriul carburant

 |  10:03
Delta Airlines cumpără o rafinărie pentru a-şi produce propriul carburant

Delta Airlines a decis să cumpere o rafinărie de la grupul ConocoPhillips pentru a produce propriul carburant cu scopul de a-şi reduce costurile. Astfel, compania americană devine primul operator de transporturi aeriene care iniţiază o asemenea tranzacţie.

În condiţiile în care carburanţii au crescut exploziv în ultimii patru ani, tranzacţia de 150 milioane de dolari reprezintă cea mai îndrăzneaţă mişcare din industria transporturilor aeriene pentru scăderea cheltuielilor. Tranzacţia va reduce cu 80% costurile cu carburanţii ale Delta pe piaţa SUA.

Fiindcă preluarea rafinăriei va reduce costurile cu carburanţii pentru aeronave cu 300 milioane de dolari pe an, de la 12 miliarde de dolari în 2011, achiziţia ar putea servi drept model pentru alte companii afectate de aprecierea abruptă a preţurilor petrolului.

Producţia de carburanţi pentru avioane a rafinăriei va fi utilizată integral pentru consumul propriu, iar celelalte produse rezultate vor fi tranzacţionate în schimbul combustibilului pentru aeronave, precizează compania americană.

Operaţiunile de trading vor fi externalizate, dar rafinăria va fi administrată de o echipă desemnată de compania americană. Unitatea are o capacitate de rafinare de 185.000 barili pe zi, în contextul în care Delta a încheiat şi un acord pe trei ani cu gigantul BP, care va alimenta rafinăria cu petrol. De asemenea, în schimbul alimentării aeronavelor Delta în locaţii care nu pot fi servite de unitate, BP şi ConocoPhillips vor primi o parte din benzina şi motorina produse de rafinărie, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-04-20

TAGURI: rafinărie, Delta_Airlines, carburant
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...