2018-12-12 10:01


Deputații fac afaceri cu instituțiile statului

 |  08:02
Deputații fac afaceri cu instituțiile statului

Conform unui raport al Alianţei pentru o Românie Curată 23 de deputaţi derulează afaceri  cu instituțiile statului. Primul loc este ocupat de deputatul PDL, Silviu Prigoană, ale cărui firme au peste 6000 de contracte cu statul.

Alianţa pentru o Românie Curată a identificat 24 de demnitari ai opoziției, PSD şi PNL, care furnizează servicii de salubrizare, cablu TV şi internet, consultanţă, oferă echipamente sau alimente prin contracte încheiate cu instituţiile statului, transmite TVR. Din opoziţie, lider la contracte cu statul, este social-democratul Eduard Stelian Martin.

Fiindcă legea nu interzice expres acet timp de afaceri demnitarii nu au nicio reținere.

Firma de salubritate al lui Silviu Prigoană derulează contrecte cu grădinițe, spitale, Garda Finaciară, diferite instanțe, DIICOT, Poliția Capitalei, DGA, SPP, Ministerul de Interne, etc. Demnitarul declară că a încheiat aceste contracte înainte să devina deputat, pe licitații publice.

Deși iniţiativa a fost respinsă anul trecut de legislativ, Alianţa pentru o Românie Curată vrea să relanseze o dezbatere publică legată de interzicerea prin lege a afacerilor parlamentarilor cu statul. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...