2017-01-23 00:33


UPDATE. Silvio Berlusconi a demisionat de la conducerea Guvernului italian. VEZI VIDEO!

 |  20:32
UPDATE. Silvio Berlusconi a demisionat de la conducerea Guvernului italian. VEZI VIDEO!

UPDATE. Silvio Berlusconi a demisionat sâmbătă de la conducerea Guvernului italian, după adoptarea de către Parlament a măsurilor de austeritate solicitate de Uniunea Europeană, a anunţat preşedinţia Republicii, în timp ce vestea a fost primită cu aplauze la Roma, potrivit Mediafax.

Acuzat că a subminat credibilitatea ţării sale, magnatul media, în vârstă de 75 de ani, şi-a dat demisia după adoptarea de către Parlament a măsurilor economice menite să reasigure pieţele şi partenerii internaţionali.

Demisia a fost acceptată de preşedintele Republicii Giorgio Napolitano, care ar urma să îl numească în locul lui pe fostul comisar european Mario Monti, în vârstă de 68 de ani.

Deputaţii italieni au adoptat măsurile economice promise UE. Urmează demisia lui Berlusconi

Deputaţii italieni au adoptat definitiv, sâmbătă, măsurile promise Uniunii Europene în vederea reducerii datoriei şi relansării creşterii economice, deschizând calea demisiei anunţate a premierului Silvio Berlusconi, informează Mediafax.

Un consiliu de miniştri este prevăzut după acest vot în Parlament, în urma căruia Il Cavaliere, în vârstă de 75 de ani, îşi va depune mandatul în faţa preşedintelui ţării, Giorgio Napolitano, care ar urma să predea conducerea Guvernului fostului comisar european Mario Monti.

Într-o ambianţă tensionată, deputaţii au adoptat textul cu 380 de voturi pentru, 26 împotrivă şi două abţineri. Principalul partid de opoziţie, Partidul Democrat, nu a participat la vot pentru a nu împiedica adoptarea acestor măsuri cruciale.

"Astăzi cade cortina peste o pagină lungă şi dureroasă din istoria noastră", a declarat Dario Franceschini, deputat al Partidului Democrat.

Italia este "o ţară care vrea să întoarcă pagina şi să o ia de la zero. Mâine, vom intra într-o nouă eră: va trebui să reconstruim din cenuşă economia, justiţia, legea electorală...", a continuat el.

La rândul său, Fabrizio Cicchitto, de la Poporul Libertăţii (PdL), partidul lui Silvio Berlusconi, a afirmat că acesta din urmă a acceptat să demisioneze "când nu era obligat să o facă".

"El a demonstrat conştiinţă naţională, îi mulţumim pentru acest lucru şi ne exprimăm solidaritatea cu el în faţa atacurilor a căror ţintă este ", a adăugat el pe fondul huduielilor a numeroşi deputaţi.

În timpul dezbaterilor, câteva sute de manifestanţi s-au reunit în faţa Parlamentului din Roma strigând "Demisia, demisia". Purtând drapele italiene tricolore - verde, alb, roşu -, unii dintre ei afişau şi pancarte pe care se putea citi "bye-bye Silvio!".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-10-19

TAGURI: camera deputatilor roma, silvio berlusconi, demisie, mario monti, romaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image