2017-01-20 14:05

ULTIMA ORA


Deputaţii italieni vor avea salarii mai mici

 |  08:23
Deputaţii italieni vor avea salarii mai mici

Rocco Buttiglione, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor de la Roma, a anunţat, luni, că deputaţilor italieni li se vor reduce salariile cu 1.300 de euro brut, ceea ce înseamnă 700 de euro net. Această măsură face parte din angajamentul de reducere a costurilor cu clasa politică în contextul situaţiei economice dificile cu care se confruntă Italia.

Numeroase dezbateri au fost generate de faptul că parlamentarii italieni sunt printre cei mai bine plătiţi din Europa.

Pentru a se atinge echilibrul bugetar în anul 2013, guvernul condus de Mario Monti a elaborat în luna decembrie un plan de austeritate ce prevede economii de peste 30 de miliarde de euro. Noile măsuri vor trebui aprobate şi de Senatul italian în zilele următoare.

Pentru deputaţii care îndeplinesc şi alte sarcini instituţionale, cum ar fi preşedinţii de comisii, la această reducere se va adăuga ulterior şi o diminuare salarială de 10%.

O noua formulă de calcul a pensiilor deputaţilor şi a funcţionarilor din Camera Inferioară a Parlamentului, care se va baza de acum înainte pe principiul contributivităţii, a fost, de asemenea, adoptată.

Un salariu net lunar de 5.247 de euro este încasat, în prezent, de către deputaţii italieni. La acest salariu se adaugă diferite sporuri, cum ar fi cel de 3.503 euro pe lună pentru hrană, 3.995 euro pe lună pentru transport, sau 3.690 euro pe lună pentru plata asistenţilor şi colaboratorilor, pentru acesta din urmă ei fiind obligaţi prin noul act normativ să justifice cel puţin 50% din cheltuieli, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-29

TAGURI: Italia, deputați, salariiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image