2019-03-20 23:43


Deputaţii PSD vor picheta Parchetul ICCJ, solicitând să fie audiaţi în dosarul Anastase

 |  13:05
Deputaţii PSD vor picheta Parchetul ICCJ, solicitând să fie audiaţi în dosarul Anastase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, cădeputaţii partidului vor picheta, săptămâna viitoare, luni, sediul ParchetuluiICCJ, solicitând să fie audiaţi în privinţa plângerii penale pe care au făcut-oîmpotriva preşedintelui Camerei, Roberta Anastase.

Ponta a acuzat faptul că ParchetulICCJ nu a întocmit niciun act de cercetare în legătură cu plângerea penală pecare deputaţii PSD au depus-o împotriva Robertei Anastase, acuzând-o de abuz înserviciu şi fals la adoptarea Legii pensiilor.

"De lunea următoare vom merge toţi deputaţii PSD la ParchetulGeneral şi nu vom pleca din faţa sediului Parchetului până când procurorii nuvor fi de acord să ne audieze ca martori la frauda comisă în Parlament deRoberta Anastase. Este inadmisibil că nu s-a făcut niciun act de cercetare,deşi a trecut o lună şi jumătate de când plângerea penală a fost introdusă dePSD, iar în acest timp preşedintele Traian Băsescu vorbeşte despre celeritateajustiţiei", a declarat Ponta.

PSD a anunţat, în 21 septembrie, că a depus la PICCJ o plângere penalăîmpotriva preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, şi a secretarului SeverVoinescu, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţiipublice.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a spus atunci căsocial-democraţii consideră că Anastase şi Voinescu trebuie să plătească înjustiţie pentru ceea ce au făcut la dezbaterea Legii pensiilor, încercând să otreacă "furând votul". "Ei au recunoscut acest furt, dar nu estede ajuns, ar trebui să plătească pentru comportamentul ilegal şi criminal,răspunzând penal în justiţie", preciza Moldovan.

La rândul său, avocatul PSD, Camel Clementina, preciza că cei doioficiali ai Camerei riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...