2017-01-20 08:00

ULTIMA ORA


Deputatul Marin Ghiveciu, judecat

 |  17:06
Deputatul Marin Ghiveciu, judecat

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe deputatul Marian Ghiveciu, acuzat de instigare la abuz în serviciu, alături de un fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău şi de şeful Compartimentului de Cadastru şi Agricultură din primăria comunei Merei, din Buzău.

Deputatul Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată în calitate de administrator al mai multor societăţi comerciale, sub acuzaţia de instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, în formă calificată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că, în perioada 2005-2006, la instigarea lui Ghiveciu, Dumitru Borcan şi Nicolae Costache,  profitând de funcţiile deţinute şi prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au contribuit la eliberarea în mod nelegal a două titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potenţial imobiliar, datorită vecinătăţii cu drumul european, în favoarea unor persoane care nu erau îndreptăţite să primească acele titluri de proprietate.

Procurorii au stabilit că Dumitru Borcan a falsificat mai multe înscrisuri oficiale, emise de Primăria Merei şi înregistrate la OCPI. Buzău. Ulterior, aceste terenuri au fost cumpărate de Marian Ghiveciu de la persoanele care au obţinut titlurile în acest mod.

Pe de altă parte, persoanele care deţineau titluri de proprietate pentru terenurile respective, emise anterior în mod legal, au fost prejudiciate cu suma totală de 1.956.010 lei. Totodată, avantajul patrimonial realizat în mod ilegal, potrivit procurorilor DNA, este de 3.247.945 de lei, reprezentând valoarea reală a terenurilor obţinute în baza actelor de proprietate emise nelegal şi cumpărate de Ghiveciu.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat şi confiscării speciale a avantajului patrimonial obţinut, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor trei acuzaţi.

La instrumentare acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI - Direcţia Generală Anticorupţie – Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Buzău.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image