2017-01-19 23:46

ULTIMA ORA


Deputatul PDL Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată de DNA

 |  13:40
Deputatul PDL Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată de DNA
Procurorii anticorupţie au trimis-o înjudecată, marţi, pe deputata PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru alTineretului, pusă sub acuzare în legătură cu organizarea Zilei Tineretului 2 mai2009, la Costineşti, asupra vinovăţiei sale urmând să se pronunţe Înalta Curtede Casaţie şi Justiţie.

Fostulministru al Tineretului este acuzată de abuz în serviciu contra intereselorpublice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, uz de fals înlegătură cu fapte de corupţie şi participaţie improprie la infracţiunea de falsintelectual la Legea contabilităţii.

PlenulCamerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea Direcţiei NaţionaleAnticorupţie (DNA) de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi,precum şi cererea de extindere a cercetării penale, pentru un prejudiciu de100.000 de lei, care ar fi fost creat în urma achiziţionării de cătreMinisterul Tineretului şi Sportului (MTS) a unor produse electronice, printrecare laptopuri şi un frigider.

Anterior,în 28 iulie 2009, Parlamentul a aprobat cererea procurorilor anticorupţie deîncepere a urmăririi penale faţă de fostul ministru al Tineretului, MonicaIacob Ridzi, într-un prim dosar.

Procuroriianticorupţie explicau, în referatul pe care l-au transmis Parlamentului, căfostul ministru Monica Iacob Ridzi ar fi cunoscut pe deplin neregulile pe carele-ar fi făcut consiliera sa, Ioana Vârsta, în legătură cu atribuirea unorsocietăţi a trei contracte privind organizarea evenimentului din 2 mai 2009, dela Costineşti.

Procuroriiau constatat că Ioana Vârsta, consiliera Monicăi Iacob Ridzi, a cerut să sefacă trei variante cu activităţi şi valori estimate pentru evenimentul din 2mai, respectiv de 300.000 de euro, 400.00 de euro şi de 500.000 de euro.

Înluna martie 2009, Vârsta, consiliera personală a ministrului afacerilor externeşi asociată la mai multe societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, s-aîntâlnit cu Bogdan Petre Iacobescu, administrator la societatea ArtisanConsulting şi societatea Compania de Publicitate Mark, ocazie cu care i-acomunicat că, în 2009, Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi alteinsittuţii publice urmează să facă achiziţii care au ca obiect servicii depublicitate - comunicare şi organizare de evenimente.

Laînceputul lunii aprilie 2009, după ce Vârsta a fost încadrată în funcţia deconsilier personal al ministrului Tineretului şi Sportului, a iniţiat, lasediul societăţii Red Apple Communication din Bucureşti, o întâlnire cu reprezentanţiifirmei, în cursul căreia le-ar fi promis că le va facilita încheierea unuicontract cu MTS având ca obiect organizare de manifestări dedicate ZileiNaţionale a Tineretului, în data de 2 mai.

Într-opostare din 12 aprilie pe blogul său, Monica Iacob Ridzi vorbeşte despre"ultima zi de urmărire penală", sugerând vicii de procedură înanchetarea sa, erori reţinute în expertize, concluzii aberante privindstabilirea prejudiciului, ignorarea deliberată a unor mărturii favorabile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image