2017-01-20 07:50

ULTIMA ORA


Deputatul PSD Bleotu Vasile, acuzat de ANI

 |  11:49
Deputatul PSD Bleotu Vasile, acuzat de ANI

Bleotu Vasile, deputat PSD de Vâlcea, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ca fiind în stare de incompatibilitate. Agenția a avertizat că, începând cu anul 2007, deputatul deţine simultan calitatea de parlamentar şi funcţia de director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Începând cu 20 decembrie 2007, Vasile Bleotu deţine calitatea de deputat în Parlamentul României, deși acesta ocupa, încă din 18 februarie 2005, postul de director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, se precizează într-un comunicat al ANI. 'Calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, potrivit Constituţiei, cu excepţia celei de membru al Guvernului [...]', în conformitate cu prevederile art. 81, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, starea de incompatibilitate presupune decăderea din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani. Interdicţia de trei ani operează, potrivit legii, numai de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate, privitor la cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data unei asemenea sesizări. În termen de 15 zile, persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii la instanţa de contencios administrativ, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-13

TAGURI: Bleotu_Vasile, ANI, incompatibilitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image