2017-01-20 18:10

ULTIMA ORA


Descinderi în Portul Constanţa Sud Agigea. Sunt verificate containere cu marfă

 |  14:51
Descinderi în Portul Constanţa Sud Agigea. Sunt verificate containere cu marfă

Peste 120 de poliţişti de frontieră, vameşi şijandarmi fac joi percheziţii în Portul Constanţa Sud Agigea, fiind verificatecontainere cu marfă, pentru a se stabili dacă există infracţiuni de contrabadăşi evaziune fiscală, potrivit unor surse din Poliţie.

Acţiuneadeclanşată, joi, în Portul Constanţa Sud Agigea, unde sunt verificatecontainere cu marfă, pentru a se stabili dacă există infracţiuni de contrabadăşi evaziue fiscală, se va derula şi pe parcursul săptămânii viitoare, adeclarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă, a declarat că acţiunea este organizată de Poliţie deFrontieră, sub coordonarea Departamentului de Siguranţă Publică din MinisterulAdministraţiei şi Internelor, iar la aceasta participăpoliţişti de frontieră, jandarmi şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale aVămilor.

Ela spus că acţiunea declanşată joi, în baza unor informaţii ale DGIPI, Structuracentrală, va continua şipe parcursul săptămânii viitoare, fiind verificate bunurile dincontainerele cu marfă sosite în port şi documentele de însoţire a mărfii, învederea combaterii evaziunii fiscale.

Surselecitate au precizat că se fac verificări la terminalul de containere din port,în baza unor informaţii furnizate de DGIPI - Structura Centrală.

Acţiuneaare ca scop combaterea activităţilor ilicite din Portul Constnaţa, respectivcontrabanda şi evaziunea fiscală.

Acţiuneaare loc la patru zile de la percheziţiile făcute de anchetatori la VamaConstanţa, în urma cărora 29de persoane au primit mandate de arestare pentru constituire a unui grupinfracţional organizat, contrabandă şi evaziune fiscală.

Astfel,au fost arestaţi Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei DomeniiPortuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor MaritimeConstanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, înprezent şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti, Liviu CostelBratu şi Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncţi ai şefului Biroului VamalConstanţa Sud Agigea, Adrian Sorin Pătraşcu, ofiţer de poliţie, comandant al"Grupului de nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General alPoliţiei de Frontieră, precum şi inspectori, lucrători, comisionari şiintermediari vamali, asociaţi şi administratori ai unor firme. De asemenea,instanţa a emis mandat de arestare preventivă în lipsă pentru El Haj Ahmad,cetăţean libanez, intermediar vamal.

Înacest dosar este cercetat şi senatorul PDL Mircea Marius Banias, în cazulacestuia procurorii luând măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 dezile.

Procuroriianticorupţie arată, în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale înacest caz, că din mai 2010 până în martie 2011, "la nivelul autorităţilorvamale şi portuare din Municipiul Constanţa s-a constituit un grup infracţionalorganizat ce are scopul de a controla instituţiile Statului Român cu atribuţiiîn activităţile de import-export de mărfuri prin birourile vamale de pe razaDirecţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa, dar şidin Municipiul Bucureşti".

Miercuri,şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) al judeţuluiConstanţa, comisar şef George Popa, a fost eliberat din funcţie, în cadrulanchetei demarate de DGIPI vizând unele structuri privind îndeplinireaatribuţiilor de serviciu în cazul lui Laurenţiu Mironescu.

Măsuraa fost luată ca urmare a managementului defectuos constatat la nivelul unităţiiteritoriale în gestionarea competenţelor specifice.

Totmiercuri s-a dispus eliberarea din funcţie a şefului Biroului Protecţie dincadrul SIPI Constanţa.

Anchetainternă derulată de conducerea DGIPI la nivel central şi teritorial continuă,urmând ca rezultatele să fie comunicate cu respectarea prevederilor legale.

MinistrulAdministraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a cerut, marţi, conducerii DirecţieiGenerale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) să înceapă o anchetăinternă pentru a verifica modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu decătre angajaţii structurilor componente abilitate în plan teritorial şicentral, în legătură cu situaţia lui Laurenţiu Mironescu la numirea în funcţiade secretar general al MAI şi pe durata exercitării funcţiei.

MinistrulIgaş a cerut ca ancheta să fie făcută cu celeritate, iar rezultatele să fieprezentate în scurt timp, urmând ca în funcţie de concluzii să fie dispusemăsuri în consecinţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image