2017-01-19 17:08

ULTIMA ORA


Descinderi şi percheziţii la Piatra Neamţ

 |  12:08
Descinderi şi percheziţii la Piatra Neamţ

Mai multe percheziţiişi descinderi au loc, marţi dimineaţă, la locuinţe din Piatra Neamţ, fiindvizate persoane care ar face parte din lumea interlopă.

Conformunor surse judiciare, au loc 27 de percheziţii la mai multe adrese din PiatraNeamţ şi din alte localităţi din judeţ, vizând destructurarea unor grupăriinterlope.

Potrivit surselorcitate, începând cu ora 04.30, zeci de maşini cu poliţişti din Bacău au intratîn judeţul Neamţ, unde au descins în locuinţe din Roznov, Săvineşti, DumbravaRoşie şi Piatra Neamţ.

Acţiunea estecoordonată de procurorul Felix Blănilă din cadrul Parchetului TribunaluluiNeamţ, care se ocupă de cazul Mironescu, iar cercetările au fost extinse, fiindridicate mai multe persoane.

Poliţiştii din Neamţnu au fost implicaţi în această acţiune, în condiţiile în care multe incidentecare i-au avut ca autori pe Mironescu sau Mararu nu au fost soluţionate.

Printre persoanelevizate de percheziţii s-ar afla şi Dumitru Mironescu, zis "Puiu",cercetat în cazul asasinatului de la Piatra Neamţ, asupra fraţilor Mararu.

La ora transmiteriiacestei ştiri, acţiunea era în desfăşurare.

În 14 noiembrie 2010,la Piatra Neamţ a avut loc un asasinat într-o cafenea din municipiu, asuprafraţilor Mararu, cunoscuţi ca făcând parte din lumea interlopă din municipiu.

Gheorghiţă Mararu şifratele acestuia, Bogdan, au fost împuşcaţi de Cristian Chilat (40 ani), zisFalău. Potrivit anchetatorilor, acesta l-a împuşcat de patru ori pe GheorghiţăMararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit. În urma ataculuiGheorghe Mararu şi-a pierdut viaţa, iar fratele acestuia a fost rănit.

În luna ianuarie aacestui an, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au pus sub acuzare înacest caz şi pe Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu. Acesta este acuzat de complicitatela omor deosebit de grav, fiind cercetat în stare de libertate de către Secţiade Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şiJustiţie. Mironescu a fost cel care i-a furnizat arma lui Chilat şi care l-aanunţat că Gheorghe Mararu se află în cafeneau unde a avut loc asasinatul.

La jumătatea luniifebruarie, Puiu Mironescu a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean deUrgenţă Bacău, ulterior fiind transferat la Iaşi, după ce a fost lovit cu bâtele de patru persoane cucare se şicanase în trafic, la intrarea în Bacău.

Asasinarea luiGheorghiţă Mararu a generat ample dezvăluiri care a provocat cel mai marescandal din Ministerul de Interne, soldat cu , a secretarului de stat DanFătuloiu, şi cu depunerea demisiei de către şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image