2019-02-22 12:28


DGASPC Sector 1: Sunt salariaţi în asistenţă socială cu venituri mai mici decât ale unui asistat

 |  15:22

Guvernular trebui să facă restructurări doar în acele domenii unde este posibil şi săînţeleagă că asistenţa socială nu este un moft şi că oamenii nu pot lucra pesalarii mai mici decât veniturile unor asistaţi sociali, a declarat vineri,directorul de la DGASPC Sector 1, Dănuţ Fleacă.

Directorulde la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)Sector 1 a atras atenţia, vineri, în timpul unei vizite la Complexul Social deServicii "Jiului" că tot ceea ce s-a făcut în ultimii zece ani însistemul de protecţie a copilului "se desfiinţează pas cu pas"întrucât Guvernul nu înţelege că trebuie să facă restructurări doar acolo undese poate.

"Păcatcă Guvernul nu înţelege că asistenţa socială nu este un moft, este o datorie astatului", a declarat Dănuţ Fleacă.

Directorulreclamă faptul că la nivel central nu se ia nicio măsură pentru a prevenicazurile de instituţionalizare, dar sunt daţi oameni afară sau unii pleacă dincauza salariilor foarte mici.

"Esteinadmisibil ca unei persoane cu studii superioare şi experienţă să îi dai unsalariu de 480 de lei. Sunt salariaţi în asistenţă socială care au venituri maimici decât un asistat social. 80 la sută dintre salariaţii DGASPC au salarii depână la 600 de lei, indiferent de studii", a mai spus Fleacă.

Pede altă parte, el a atras atenţia că dacă Ministerul Muncii nu va lua niştemăsuri pentru prevenirea instituţionalizării şi menţinerea copiilor înasistenţă maternală, sistemul se va confrunta cu o nouă problemă pentru că numai există centre care să primească aceşti copii.

ReprezentantulUnicef în România, Edmond McLoughney, a recunoscut la rândul său că toată lumeaeste îngrijorată de ceea ce se întâmplă în sistemul de protecţie a copilului.

"Credcă trebuie să facem ceva urgent pentru ca sistemul la care s-a muncit atât sănu regreseze. Sper ca aceste semnale să fie auzite şi să se ia măsuri", amai spus McLoughney.

ComplexulSocial de Servicii "Jiului", din Sectorul 1 al Capitalei, care oferăservicii de educaţie, protecţie socială şi sănătate pentru părinţi şi copiicare provin din medii sociale diferite a fost dotat şi utilat conform standardelorinternaţionale, printr-un proiect iniţiat de Unicef.

Primulcentru multifuncţional din Bucureşti în care copiii, în special ceivulnerabili, beneficiază de servicii de educaţie, de asistenţă medicală şisocială iar părinţii lor de consiliere parentală şi profesională a fostamenajat astfel încât să asigure şanse egale de dezvoltare prin incluziuneasocială a copiilor cu nevoi speciale sau care provin din familii defavorizate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...