2017-01-19 10:55

ULTIMA ORA


Din 2015 autovehiculele vor putea apela 112

 |  17:27
Din 2015 autovehiculele vor putea apela 112

Comisia Europeană a adoptat joi o recomandare care îsi propune să garanteze că, începand din 2015 toate maşinile noi vor dispune de sistemul care poate apela serviciile de urgenţă în locul şoferului în cazul în care se produce un accident grav. Se estimează că instalarea sistemului eCall în fiecare automobil nou costă mai puţin de 100 de euroiar obiectivul Comisiei este ca până în 2015 să fie funcţional în toată Uniunea Europeană.

 Utilizat la scară largă, serviciul eCall va contribui în fiecare an la salvarea a sute de vieţi omeneşti în Europa şi la reducerea gravitaţii rănilor şi traumatismelor în zeci de mii de cazuri, spun oficialii CE.

Comisia doreşte ca sistemul de salvare a vieţii eCall sa fie instalat în toate noile autoturisme şi vehicule uşoare începând din 2015. În caz de accident grav, acest sistem formează automat numărul european unic de urgenţă 112 şi comunică serviciilor de urgenta locul în care se află vehiculul. O recomandare a Comisiei, adoptată la 8 septembrie, solicită statelor membre sa se asigure ca operatorii reţelelor de telefonie mobilă îşi modernizează infrastructura astfel încât apelurile de tip eCall să fie transmise în mod eficient serviciilor de urgenţă.

Victimele accidentelor nu au întotdeauna reflexul sau capacitatea fizică de a suna imediat la serviciile de urgenţă. Dispozitivele eCall rezolvă această problemă alertând imediat serviciile respective, chiar dacă şoferul sau pasagerul este inconştient sau nu poate telefona din alt motiv. Potrivit estimărilor, această tehnologie grăbeşte sosirea echipelor de salvare cu aproximativ 40% din timp în zonele urbane şi cu 50% în zonele rurale. Utilizat la scară largă, serviciul eCall va contribui în fiecare an la salvarea a sute de vieţi omeneşti în Europa şi la reducerea gravitaţii rănilor şi traumatismelor în zeci de mii de cazuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image